Különleges csomagolású tequilát hozott forgalomba egy svéd vállalat

hz40545 alcool GASTRONOMY Alcol Bevanda APERITIF Pixaterra Bevanda alcolica Alimentazione DRINK Aperitivo Gastronomia ALCOHOL Alimentation Boisson Gastronomie FOOD AND DRINK
Alcool / Tequila ©FELIX G./HorizonFeatures/Leemage
Vágólapra másolva!
A Store Insider számolt be róla, hogy papírpalackban árulja tequiláját egy svéd vállalat. A sajátos csomagolásban az eddigieknél sokkal klímabarátabb módon lehet eljuttatni a végfelhasználóhoz az italt.
Vágólapra másolva!

94 százalékban újrahasznosított anyagból készült kartonpalackba csomagolva dobja piacra új italát egy Buen Vato nevű svéd tequilamárka. A különleges kiszerelést alkalmazva a termék szállítását az eddigi megoldásoknál sokkal kevesebb szén-dioxid kibocsátással lehet elvégezni.

A Tequila a mexikó lakosok egyik nemzeti itala Forrás: Origo

A Buen Vatót egy mexikói italokat gyártó, AliasSmith AB elnevezésű cég állítja elő. A termék kiszerelésének alapját a brit Frugalpac Frugal Bottle nevű palackmodellje alkotja. Ez az „üveg" alapvetően két összeillesztett kartonhéjból áll össze. A folyadék valójában egy fémezett PET tasakba zárva kerül a papírtartályba, vagyis közvetlenül nem érintkezik a palack falával.

A Buen Vato ital újfajta csomagolása Forrás: thenewsmarket.com - buenvatospirits.com.

A lényeg, hogy

a Frugal Bottle összességében így is sokkal könnyebb az üvegnél, és a gyártása, illetve a szállítása együtt a hagyományos megoldásokhoz képest 88 százalékkal kevesebb szén-dioxid kibocsátásával jár.

Ha ez nem volna elég, a Frugal Bottle összességében 77 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy hasonló méretű plasztikpalack.

Alcool / Tequila ©FELIX G./HorizonFeatures/Leemage Forrás: Origo

Bár a Buen Vato elismeri, hogy az újfajta csomagolás előállításának ára egyelőre két-háromszor magasabb az üvegpalackokénál, a márka szerint minél több szeszesital-gyártó csatlakozik a kezdeményezéshez, a csomagolás annál olcsóbbá válik majd.