28 olasz strandon tiltották meg a fürdőzést fertőzés veszélye miatt

An,Aerial,View,Of,The,Romagna,Coast,With,The,Beaches
An aerial view of the Romagna coast with the beaches of Riccione, Rimini and Cattolica
Vágólapra másolva!
Olaszországi észak-keleti partvidékén bizonyos baktériumokkal túlságosan szennyezett a tenger. A regionális környezetvédelmi ügynökség megállapította, hogy a vizsgált 98 helyszín közül 28-on lépte túl egyes baktériumok mennyisége a megengedett határértéket. Ezért az érintett strandokon való fürdőzés akár súlyos fertőzéshez is vezethet, és különösen a gyermekekre veszélyes.
Vágólapra másolva!

Azok a szakaszok, ahol tilos az úszás, egyelőre Gorótól Riminin át, Cattolicáig terjednek, azonban a mintavételek továbbra is folynak.

Az alábbi térképen azok a strandok láthatók, ahol tilos a fürdőzés, ugyanakkor a napozás, valamint a parton tartózkodás megengedett:

Az elhúzódó szárazság a hibás?

A szakemberek egyelőre értetlenül állnak a magas értékek okai mögött. Valószínűleg a rendkívüli időjárási események kombinációja lehet az, amely kedvezőtlenül befolyásolta a tengervíz összetételét. A hetek óta magas vízhőmérséklet, a túl kevés eső és az ezzel járó szárazság is szerepet játszhatott a víz szerves egyensúlyának felbomlásában.

Az érintett Emilia-Romagna régió egyik tengerpartja Forrás: Shutterstock/ Wirestock Creators

A mintavételek alapján az említett partszakaszokon a tenger kétféle baktériumtól szennyezett: az Escherichia coli és az Enterococcusok.

Ezek a törzsek súlyos fertőzéseket okozhatnak,

különösen gyermekeknél, amelyeknek leggyakoribb tünetei: hasmenés, hasi görcsök, hányinger és hányás.