Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Katasztrofális internetleállás volt Kanadában

router modem internet ethernet wifi wi-fi gigabit
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A kanadai mobil- és internetóriás Rogers Communications több millió ügyfelének ad jóváírást, miután a múlt héten 15 órára leállt az internetszolgáltatás az országban.
Vágólapra másolva!

A cég helyi idő szerint kedd este tette közzé a közleményét, melyben jelezték, a felhasználók öt napnak megfelelő szolgáltatást kapnak ingyen – írja BBC. Korábban két napnak megfelelő jóváírást ajánlottak fel, de a beérkező ügyfélpanaszok hatására ezt most megnövelték.

A múlt héten tapasztalt, összesen több mint 15 órás kiesés a közlekedési rendszerben, a banki, valamint egyes sürgősségi szolgáltatásokban is fennakadásokat okozott.

A szabályozó hatóságok fel is szólították a vállalatot, hogy számoljon be arról, miért és hogyan történt a fennakadás.

A Rogers egyébként Kanada egyik legnagyobb távközlési vállalata, több mint 11 millió előfizetővel. Kanadában három nagy telekommunikációs társaság (Rogers, Bell Canada, Telus Corp.) ellenőrzi az ország távközlési piacának 90 százalékát.

Több mint 15 órára leállt a kanadai Rogers internetszolgáltatása Forrás: Wikipedia

A helyzet annyira súlyos volt, hogy az ország ipari minisztere közölte, összehívta az ország távközlési vállalatainak vezetőit, hogy azonnali lépéseket követeljen tőlük a hálózatok rugalmasságának és megbízhatóságának javítása érdekében.

François-Philippe Champagne hozzátette,

a széleskörű hálózati kiesés nemcsak a kanadai lakosokat és vállalkozásokat károsította meg, de a kritikus infrastruktúrában és a vészhelyzeti szolgáltatásokban is fennakadásokat okozott.

Az üzemzavar helyi idő szerint pénteken hajnali 4:30-kor kezdődött, és több mint 15 órán át tartott. A legtöbb szolgáltatás mára helyreállt.

A Rogers vezérigazgatója, Tony Staffieri elmondta, az üzemzavar a törzshálózatuk karbantartási frissítése után állt be, ahogy a cég néhány routere meghibásodott.

A kiesés idején az emberek tömegével lepték el a Wi-Fi-vel rendelkező kávézókat és könyvtárakat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről