Vasárnap nyit az új orosz McDonald’s

Russia Economy Sanctions Horizontal
8211947 09.06.2022 Employees dismantle a sign of the McDonald's fast food restaurant from the facade of the shopping center in Novosibirsk, Russia. The first 15 outlets of the new McDonald's will open in Moscow and the Moscow region on June 12. McDonald's suspended operation of all 850 of its restaurants in Russia on March 14, shortly after the start of Russian special military operation in Ukraine. Alexandr Kryazhev / Sputnik (Photo by Alexandr Kryazhev / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap megkezdi újranyitni az egykori McDonald's éttermek egy részét az orosz vállalat, amely átvette az amerikai cég üzletét a májusban bejelentett kivonulás után. Bár az új orosz étteremlánc neve még nem ismert, a logó már megvan.
Vágólapra másolva!

Vasárnap elkezdi újranyitni az egykori McDonald's éttermek egy részét az orosz Sistema PBO, amely átvette az amerikai gyorsétteremlánc oroszországi üzletét. A McDonald's még májusban közölte, hogy kivonul az orosz piacról az ukrajnai háború következményei miatt – írja a BBC.

A vállalat az étteremlánc új nevét még nem jelentette be, azonban a logót már nyilvánosságra hozták.

Az alább látható logón a kör és a két vonal egy hamburgert, illetve két sült krumplit szimbolizál. A zöld háttér pedig a termékek magas minőségét jelzi, melyet a fogyasztók megszokhattak.

A Sistema PBO irányítása alatt 15 étterem nyit ki ezen a hétvégén, és az orosz sajtóhírek szerint eddig nyolc különböző név ötletét adták be a szellemi tulajdonjogokért felelős illetékes hatóságnak.

A lehetséges nevek között szerepel a „Tot Samyi", amely annyit jelent, hogy „ugyanaz".

A McDonald's egyébként márciusban függesztette el időszakosan az oroszországi működését, majd a múlt hónapban közölte, hogy a „humanitárius válság", illetve a „kiszámíthatatlan üzleti környezet" miatt, 30 év után, távozik az országból. Nem sokkal később derült ki, hogy a vállalat oroszországi éttermeit egy korábbi licensztulajdonos veszi át.