Rejtett jelentések, titkos üzenetek ismert márkák emblémáiban - galéria

Oh! Mouth Open Beautiful Candid Portrait One Woman Only Women Hand On Chin Looking Away Facial Expression 30-39 Years Young Adult Standing Staring Touching Intelligence Beauty Backgrounds Caucasian Ethnicity Vitality Carefree Happiness Surprise Confidence
Beautiful young woman keeping hands on chin and looking surprised while standing against grey background
Vágólapra másolva!
A márkaemblámák, logók terveztetői vagyonokat költenek arra, hogy egyedi jellemvonásaikkal felhívják magukra a figyelmet és vásárlásra ösztönözzenek. A grafikai szimbólumok az adott cég üzleti megközelítéséről is sokat elárulnak, sőt, tudat alatt megpróbálhatják befolyásolni a vásárlói magatartást is. Az igazán sikeres logók egyéb különleges üzenetet is hordoznak magukban. Ezekből készítettünk válogatást.
Vágólapra másolva!

A logó gyakorlatilag egy adott vállalat vizuális ábrázolása, amelyekkel növelhető a vásárlók száma, ha pedig még meg is hökkentő, akkor könnyebben felidézhető marad. Szakértők elmondása szerint a logótervezés kiindulási pontja a célpiac igényeinek és elvárásainak a felmérése. „Ha a szem a lélek tükre, akkor a logó a márka tükre" - fogalmazott egy szakértő.

A vállalati logó arculatának felépítése, megrajzolása a termékkörtől, ártól és a megjelenési felületektől függ. Egy cég emblémájának minden apró részlete nagyon árulkodó: a színe sugallhat profizmust, és akár szimpátiát is ébreszthet; formavilága lehet jövőbetekintő, vagy akár felidézheti a múltat is.

Ám mi van akkor, ha a nyilvánvalón túl rejtett, nehezen észrevehető jelentéseket is hordoz?

Folytatva korábbi összeállításunkat, válogatást készítettünk olyan nagy márkák logóiról, melyek közel sem azok, mint aminek elsőre látszanak!

Kattintson a képre a világmárkák logói mögött álló titkos jelentésekért és történetekért!

Forrás: Reader's Digest, VG