Így lehet drágábban eladni a használt, de jó állapotú tárgyakat

Konyhaeszközök a dédnagymamáink korából 
 Set,Of,Ancient,Kitchen,Utensils,-,Retro,Equipment,Of,Grandmother basket,funnel,lid,cover,domestic,baking,antique,antiques,pan,gro
set of ancient kitchen utensils - retro equipment of grandmother - pans and kitchenware of the old days
Vágólapra másolva!
Tekinthetünk kincskeresésként a használtcikk-vásárlásra? Számít, ha egy használt tárgynak izgalmas, netán egyenesen szívmelengető története van? Hányan keresnek és ajándékoznak is kereskedelmi forgalomban már nem kapható ritkaságokat? A Jófogás kíváncsi volt, ezért megkérdezte a felhasználóit. Az online felületen május elején lebonyolított, nem reprezentatív felmérést csaknem 8 ezrentöltötték ki - írja közleményében a jofogas.hu.
Vágólapra másolva!

A havi szinten 2 millió egyedi látogatót fogadó portál felmérése szerint

minden második válaszadó valódi kincskeresésként tekint a használtcikk-vásárlásra

és legalább ugyanennyien találkoztak már emlékezetes vevővel vagy eladóval – és gazdagodtak felejthetetlen emlékekkel egy-egy tranzakció során. Használtcikkek esetén a kutatás és a rátalálás öröme, illetve a fenntarthatósági szempontok mellett egyre többen keresik az egyediséget, az érzelmeket és a személyességet.

Az általunk sokáig óvott és szeretve használt, de esetleg már feleslegessé vált tárgyainkban továbbörökítendő, éveken, akár évtizedeken átívelő személyes históriák erejét az is alátámasztja, hogy a Jófogás által megkérdezettek csaknem 60 százaléka szerint

még többet is érhet az a tárgy, ami mögött történet van.

Már amennyiben azt megosztják.

Jófogás a legjobb használttárgyak adás-vételére Forrás: Jófogás.hu

A kitöltők túlnyomó része, 85 százaléka ugyanis egyáltalán nem szokta személyes történettel kiegészíteni a hirdetéseit.

Nyári kampányunk középpontjába épp ezért a történetek erejét állítjuk. Felmérésünk eredményei alapján is arra biztatnánk mindenkit, hogy bátran osszák meg személyes emlékeiket a hirdetéseikhez. Így mások is megismerhetik az általuk továbbvett tárgyak gazdag múltját"– hangsúlyozta Takács Borbála, a portál marketingigazgatója.

Érdekesség, hogy a sajtóanyag írása idején

a portálon többek között Puskás Ferenc által szignózott bőrlabdát, dedikált irodalmi mesterművet,

muzeális írógépet és antik pénztárgépet, sorszámozott képzőművészeti szitanyomatot, viktoriánus korabeli hintót és különleges, kereskedelmi forgalomban már nem kapható karórákat is találtunk.

Az online felmérés eredményei szerint egyébként a válaszadók megközelítőleg kétharmada ajándékozott már használt tárgyat szeretteinek és legalább ennyien bukkantak egyedi, ritkaságszámba menő termékekre a portálon. A kitöltők csaknem fele pedig kifejezetten a kuriózumszerű termékeket keresi.