Hamarosan esküvőt is lehet majd rendezni a világűrben

Vágólapra másolva!
Az űrturizmus iparága számos vállalat fantáziáját megmozgatja, és már van olyan cég, amely azt tervezi, hamarosan luxus űrkabinokat kínál a gazdag ügyfeleinek. A kabinokban különböző rendezvényeket, például esküvőket is lehet majd tartani.
Vágólapra másolva!

Az űrturizmus sokak szerint a közeljövő egyik leggyorsabban növekvő iparága lehet, és számos vállalat igyekszik lecsapni a kínálkozó üzleti lehetőségre. Legutóbb a Space Perspective nevű cég tett közzé képeket a legújabb luxus űrkabinjairól, melyeket a tervek szerint hamarosan kibérelhetnek a gazdag ügyfelek.

A cég közlése szerint minden kabin nyolc vendéget (és egy pilótát) képes elszállásolni, a kényelmet pedig egyebek mellett dönthető, plüss székek biztosítják. A tökéletes kilátás érdekében a kabinok körben, 360 fokban rendelkeznek ablakokkal, melyek gyártása során speciális anyagokat használnak a tükröződés csökkentése érdekében.

Ezeken kívül a kabinokban italbár, tároló szekrények, valamint Wi-Fi kapcsolat is elérhető lesz, vagyis a vendégek akár élőben is közvetíthetik az eseményeket.

A szórakoztató funkciók mellett a kabinok a tudományos projektekhez szükséges eszközök használatát is támogatják.

Amellett pedig, hogy az űrturisták különleges kirándulásban vehetnek részt, a kabinok rendezvénytermekké is átalakíthatók, vagyis akár esküvőket is lehet tartani bennük.

A fotók alapján a luxuskabinokat hatalmas léggömbök emelik fel a Föld felső légkörébe.

A léggömb azonban mindössze 30 kilométeres magasságot képes elérni,

ami jócskán elmarad az olyan cégek teljesítménye mögött, mint a Virgin Galactic vagy a Blue Origin. Előbbi 50 mérföldes (80,46 kilométer), utóbbi pedig 62 mérföldes (99,78 kilométer) magasságot képes elérni, vagyis ezek átlépik azt a szintet, ami fölött már hivatalosan űrutazásról lehet beszélni.

A Space Perspective esetében tehát felmerül, hogy a szolgáltatása valóban űrutazásnak számít-e, azonban a cég azzal hárítja el a kritikákat, hogy a célja a luxusélmény biztosítása.

A léggömbök használata is azt szolgálja, hogy az utasok sokkal inkább egy kereskedelmi repülőjáraton, és ne egy űrhajón érezzék magukat.

További potenciális előnye a Space Perspective kabinjainak, hogy ezekben a vendégek nem tapasztalják meg a súlytalanság állapotát, vagyis a kockázatkerülőbb utasoknak is vonzó lehet a szolgáltatás.

A vállalat kabinjai iránt már eddig is nagy volt az érdeklődés. A Wio News beszámolója szerint a Space Perspective már több mint 600 jegyet adott el. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a kabinok 2024-ig indulnak útnak a floridai Kennedy Űrközpontból.

A túrák egyébként hat órán át tartanak, a léggömbök pedig fokozatosan emelkednek fel, közel 20 km/órás sebességgel.

Jelenleg a Space Perspective összes utazására elkeltek a jegyek, és egyelőre nem is tudni, hogy a cég hirdet-e meg később újabb utakat.