Elképesztő dolgot tenne Elon Musk a Twitter főhadiszállásával

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on July 10, 2019 The Twitter logo is seen on a phone in this photo illustration in Washington, DC. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Alastair Pike / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk, a Twitter legnagyobb részvényese számos elképesztő változtatást javasolt a közösségi médiaóriás további működésével kapcsolatban. A részleteket a Sky News írta meg.
Vágólapra másolva!

A legmegdöbbentőbb javaslatát Musk előzetesen véleményeztette is:

szavazást indított ugyanis Twitter fiókján - amelynek több mint 81 millió követője van -, ahol azt kérdezte, hogy alakítsák-e át a cég San Francisco-i központi irodáját hajléktalanszállóvá, hiszen senki sem jár be oda dolgozni.

A szavazásra egy óra alatt több mint 300.000 szavazat érkezett, és 90 százalékuk igennel válaszolt.

További érdekesség a közösségi platformmal kapcsolatban, hogy a 2021 júliusában indult Twitter Blue-n, a platform első előfizetéses szolgáltatásán belül már tesztelik a szerkesztési funkciót.

Ezen kívül a platform lehetőséget ad a mappák könyvjelzőkkel való megjelölésére, valamint "olvasó módot" a hosszú témák sűrítésére.

A Tesla alapítója egyéb változtatásokat is javasolt, többek között az előfizetési díj csökkentését és azt, hogy a felhasználók dogecoin kriptovalutával fizethessenek.

Illusztráció Forrás: AFP/Alastair Pike

„Az előfizetés díját csökkentsük le 2 dollár/hónap alá, amit 12 hónapra előre ki kellene fizetni, a tagságot pedig azonnal fel kellene függeszteni, ha azt csalásra vagy spamelésre használják" – írta a technológiai milliárdos üzletember.

A legutóbb kiderült az is, hogy Musk nem fog belépni a Twitter igazgatótanácsába. Az Origo az ezzel kapcsolatos részleteket is megírta:

Mindezeken túl Musk azt is szeretné elérni, hogy a Twitter felületén ne lehessen hirdetéseket elhelyezni: "A vállalatok hatalma a politika irányítására nagymértékben megnő, ha a Twitter fennmaradása a reklámpénzektől függ."

A Reutersnek nyilatkozó több alkalmazott szerint Musk moderálással kapcsolatos nézetei visszavethetik az évek óta tartó erőfeszítéseket, hogy a Twittert az intelligens diskurzus helyévé tehessék, és a milliárdos vezetése alatt nagyobb eséllyel jelenhet meg a platformon a trollkodás és a rosszindulatú támadások.