Itt a jelzés: ekkora nyugdíjemelés jöhet a nyáron

nyugdíjas, nyugdíjkorrekció
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo megírta, a kormány március végén jelentette be, hogy ha az ukrajnai konfliktus miatt a vártnál jobban megemelkedik az infláció, akkor év közben, júniusban, újabb nyugdíjemelés jöhet. Ez a második emelés lenne az év eleji, januári 5 százalékos járadéknövelés után. Most a kormányszóvivő osztotta meg közösségimédia-oldalán, hogy mekkora lehet a júniusi emelés mértéke.
Vágólapra másolva!

"Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti" - írja bejegyzésében Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő azt is hozzátette: "Nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, nyugdíjasok fizessék meg a háború árát." Ezzel Szentkirályi Alexandra vélhetően arra utalt, hogy az orosz-ukrán háború következtében nehézségek várhatók a gazdaságban, illetve jelentős mértékű árszínvonal-emelkedésre, azaz - egyelőre - növekvő inflációra kell felkészülni. A lehetséges nyugdíjemelő intézkedéssel a kormány a kedvezőtlenebb gazdasági folyamatoknak egyik leginkább kitett társadalmi csoport, az idősek tagjainak terheit igyekszik enyhíteni.