Matuzsálemi számítástechnikai céggel keresett 650 millió dollárt Warren Buffett

Hewlett-Packard, HP
The HP logo is seen on a sign at Hewlett Packard's headquarters in Palo Alto, California on November 4, 2016. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Két éve nem látott szárnyalást produkálta a tőzsdén az 1939-ben alapított HP, miután kiderült, a legendás befektetési guru, Warren Buffett cége részesedést vásárol a számítástechnikai vállalatban. A rali eredményeként Buffett is 650 millió dollárt keresett egyetlen nap alatt.
Vágólapra másolva!

Több mint két éve nem látott szárnyalást produkált a tőzsdén, csütörtökön, a HP részvénye, miután kiderült, Warren Buffett befektetési guru cége, a Berkshire Hathaway nagyobb részesedést vásárolt a társaságban.

A szerdán nyilvánosságra került dokumentumok alapján

a Berkshire 121 millió darabot vásárolt az 1939-ben alapított, majd 2015-ben alapjaiban átalakított HP részvényeiből,

amivel Buffett cége a számítástechnikai óriás legnagyobb részvényese lett, megelőzve a Vanguardot – írja a CNBC.

A HP Inc. részvényárfolyamának teljesítménye 2020 februárja óta Forrás: Investing.com

A hírre a HP részvénye 15 százalékot erősödött, amivel a Berkshire 4,2 milliárd dolláros részesedésének értéke 4,85 milliárd dollárra emelkedett. 2020 márciusa óta ez volt a HP legnagyobb napi részvényralija.

A jelentős részvénypiaci reakció ismételten bizonyította, hogy

a befektetői világ szinte automatikusan pozitív hírként értelmezi, ha Warren Buffett bármilyen vállalatban részesedést vásárol.

A 91 éves legenda ugyanis a világ egyik legelismertebb befektetője, akit úgy tartanak számon, hogy a cége nagyon ritkán hibázik, ha hosszú távú befektetésekről van szó.