Olyan edzőtükrök jönnek, amik iránt Hófehérke boszorkánya is irigykedne

Fitness tükör, wellness tükör, iFIT
Vágólapra másolva!
Az emberek többsége, beleértve a fitneszőrülteket is, nem szeretik nézni magukat edzés közben. Ezen változtat egy forradalmian új termék, amely akár motivációnak sem utolsó megoldás, írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az edzőterembe járók gyakran találkoznak olyanokkal, akik szeretik megcsodálni magukat a padlóig érő tükrökben. Talán éppen a fittség megőrzéséért rajongók azok, akik a legjobban örülnek az otthoni edzés legújabb trendjének, az intelligens fitnesz tükröknek.

Ezek körülbelül 180 centiméter magas, függőleges, csúcstechnológiás tükrök, amelyek interneteléréssel is rendelkeznek, és videóképernyőként is működtethetőek.

Fitnesz tükör a hatékony edzésért Forrás: iFIT

A fejlesztés lényege, hogy

az intelligens tükörben egy személyi edző is megjelenik, aki mutatja, hogyan végezhetjük hatékonyan a különféle gyakorlatokat.

A fejlettebb eszközökön a tükör kamerákkal és hangszórókkal is felszerelt, így az edző instrukciókkal is elláthat bennünket az edzés során.

A felhasználóknak lehetőségük van kiválasztani, hogy egyéni vagy csoportos órán vennének-e inkább részt, ahogy azt is, hogy súlyzós, pilates, kardió vagy jóga gyakorlatokat végeznének szívesebben aznap.

Az egyszerűbb tükröknél a videó és a hang csak egyirányú – A személyi edző nem láthatja és nem is hallhatja a sportolót. Az órák jellemzően nem élőben zajlanak, ehelyett egy streamelt edzésvideókból álló könyvtárhoz férhetünk csak hozzá.

A tükör ára 1000 fontnál (kb. félmillió forint) kezdődik, amihez havi előfizetést is meg kell venni.

Az első ilyen tükör, amely az Egyesült Királyságban forgalomba került, a Vaha volt. Az azonos nevű német cég által gyártott készülék tavaly került piacra. A rivális márkák közé tartozik a Tonal, a Mirror, a NordicTrack, a Portl és a ProForm.

Dr. Anthony Papathomas, a Loughborough Egyetem sport- és fitneszpszichológusa szerint:

- mondja. "Ez az emberek esztétikai motivációira is hathat a testmozgással kapcsolatban - láthatjuk az izmokat működés közben, és ez jutalmazó érzés lehet."

– hangsúlyozta a szakember.

A high-tech tükrök mellett már kifejlesztették a wellness tükröket is, amelyek szenzorok és mesterséges intelligencia segítségével értékelik a felhasználó bőrét és alapvető egészségi állapotát.

A tükrök kamerát, valamint infravörös és ultraibolya fényérzékelőket használnak az előtte álló bőrének és hőmérsékletének elemzésére, majd számos ápolási rutint javasolnak. A felhasználó bőrápolási útmutatókhoz is hozzáférhet.

Wellness tükör az egészséges bőrért Forrás: Care OS

Dr. Anoob Pakkar-Hull, a londoni Harley Street Specialist Hospital orvosi szépségápolási tanácsadója kifejtette:

A tükör hibája vagy hiányossága, hogy érintésmentesen működik, pedig bizonyos orvosi problémák feltárására fizikai kontaktusra van szükség.