Így érinti a SZÉP-kártyák használatát az élelmiszerár-stop meghosszabbítása

élelmiszer, bevásárlás
Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök április 27-én jelentette be, hogy a kormány úgy döntött, július 1-ig érvényben marad a korábban bevezetett benzin- és élelmiszerárstop. A Magyar Közlönyben pedig megjelent az erről szóló kormányrendelet.
Vágólapra másolva!

Az üzemanyag- és élelmiszerárakra vonatkozó rendelkezések meghosszabbításának célja továbbra is a családok védelme. Orbán Viktor a kormánydöntés ismertetésekor aláhúzta: egész Európában emelkednek az árak, ennek elsődleges oka a háború. A miniszterelnök leszögezte, a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családokat az áremelkedések következményeitől, ezért alkalmaznak árstopokat.

Illusztráció Forrás: MTI

Az árstopok meghosszabbításával kapcsolatban tartalmaz egy további fontos rendelkezést a Magyar Közlönyben megjelent friss rendelet. Mint ismert, az érvényben lévő szabályozás alapján a SZÉP-kártyák vendéglátás alszámláin lévő összeg május 31-ig élelmiszer-vásárlásra is felhasználható. A kormányrendelet értelmében ez a rendelkezés is meghosszabbodik.

Azaz a SZÉP-kártyák vendéglátás alszámláin szereplő összegek az eddigi május 31-i határidő helyett, egészen július 1-jéig fordíthatók élelmiszer-vásárlásra.

Vagyis az üzemanyagok és a meghatározott élelmiszerek árára vonatkozó árstop végéig, azokkal egységes határidőig meghosszabbodik ez a február óta érvényben lévő könnyítés is.