20 millió forintot érő szeszesital tűnt el egy repülőgépről, perel a Bacardi

Konyakos poharak, cognac
Vágólapra másolva!
Keresetet nyújtott be a bíróságra a Bacardi az American Airlines ellen, mivel állítása szerint a cég rengeteg pénzzel tartozik az egyik repülőgépének fedélzetéről tisztázatlan körülmények között eltűnt konyakszállítmány kapcsán.
Vágólapra másolva!

A Bacardi állítása szerint több száz üveg tűnt el a Párizsból Los Angelesbe tartó járatról tavaly ősszel, a légitársaság pedig ezért felelősként 65.820 dollárral (több mint 22 millió forinttal) tartozik a vállalatnak.

A bedvány szerint a mintegy 2100 üveg konyakból csak 1680 került fel a repülőgépre, a maradék 420-nak - ez több mint hat raklapnyi alkohol - nyoma veszett. Valószínűleg nem is került be a légitársaság repülőgépének rakterébe.

Illusztráció Forrás: AFP/RIA Novosti

Egyelőre nem tisztázott, hogy mi lett a 420 üveg sorsa, ellopták vagy csak elkeveredett valamilyen hiba folytán, de a Bacardi nem elégszik meg ennyivel, és az áru ellenértékét szeretné megkapni a légi fuvarozó vállalattól.

Az American Airlines egyelőre nem válaszolt az újságírók megkeresésére az üggyel kapcsolatban.

A Bacardi egyike a világ legnagyobb alkoholosital-gyártóinak, tucatnyi ismert márkával a portfóliójában. A Franciaországban gyártott Cognac márkájú termékeit nagyjából egy évtizede kezdte forgalmazni az USA-ban, idézi fel az NBCNews.