A Magyar Államkincstár kisorsolta az állampapír nyereményjáték nyerteseit

Budapest, 2019. november 28. Nyomtatott Magyar Állampapír Plusz a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án.A november eleje óta megvásárolható nyomtatott Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10.000, 50.000, 100.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000 forintos címletekben előállított, fix, sávos kamatozású lakossági állampapír. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Sikeres volt a Magyar Államkincstár (MÁK) nyereményjátéka, amelyen állampapírra váltható utalványt nyerhettek a Kincstár meglévő és új ügyfelei. A két hónapig tartó játékra csaknem 22 ezren jelentkeztek és a lakossági állampapírokba fektetett pénzállomány 165 milliárd forinttal nőtt ebben az időszakban, írja közleményében a MÁK.
Vágólapra másolva!

A kampány célja a Kincstár piacvezetőnek számító lakossági állampapír-forgalmazási szolgáltatásainak szélesebb körben történő megismertetése volt.

A Kincstárban online, a nap 24 órájában megvásárolható valamennyi, Magyarországon forgalomban lévő lakossági állampapír,

továbbá személyes megjelenés nélkül, Ügyfélkapun keresztül, a https://www.magyarorszag.hu/ oldalról néhány kattintással díjmentes értékpapírszámla nyitható.

A Kincstárnál nincs számlavezetési díj és a befektetéseket online is kezelhetik az ügyfelek a Webkincstár és a Mobilkincstár felületén keresztül.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Államkincstár az Év Lakossági állampapír-forgalmazója lett az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 2021-es rangsora szerint.

Az első helyezést az állománynövekmény, az állománystabilitás és az online értékesítés kimagasló eredményei alapján érte el a Kincstár. Ezeket az értékeket erősítette tovább a lezajlott nyereményjáték.

A Számlanyitási nyereményjátékra több mint kilencezren jelentkeztek.

Ebben az vehetett részt, aki értékpapírszámlát vagy Kincstári Start-értékpapírszámlát nyitott a Magyar Államkincstárban, és legalább 100.000 forint névértékben vásárolt állampapírt. Közöttük 25 darab, a Magyar Államkincstár által kibocsátott 100.000 forint értékű, a Kincstárnál állampapír-vásárlásra vagy jegyzésre felhasználható utalványt sorsolt ki a játék szervezője.

Az állampapír-vásárlási nyereményjátékra közel 13 ezren jelentkeztek.

Ebben azok vehettek részt, akik a Kincstárnál vezetett értékpapírszámlájukra vagy gyermekük Kincstári Start-számlájára vásároltak100.000 forint névértékű állampapírt. Közöttük 50 darab, a Magyar Államkincstár által kibocsátott 50.000 forint értékű, a Kincstárnál állampapír vásárlásra vagy jegyzésre fordítható utalványt sorsoltak ki.

A Kincstár a Nyerteseket e-mailben, telefonon vagy postai úton értesíti a Nyereményutalvány átadásának részleteiről és a nyeremény felhasználásának módjáról.