Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kimagasló az érdeklődés a Szerencsejáték Zrt. Level UP! programjai iránt

Vágólapra másolva!
Az idei évben második alkalommal indult el a Szerencsejáték Zrt. Level UP! utánpótlás- és gyakornoki programja, amely keretében április 18-ig várják a jelentkezőket. Kiemelt bérezést, mentorprogramot és képzést, fejlesztést kínál a jövő generáció szakemberei számára a nemzeti lottótársaság. Az Origonak Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója nyilatkozott erről a különleges inkubációs programról.
Vágólapra másolva!

Origo: Mik az eddigi tapasztalatok a Level UP! utánpótlás-és gyakornoki programmal kapcsolatban?

Bánhegyi Zsófia: A tavalyi évben először elindított programunkra mintegy 500-an nyújtották be jelentkezésüket, akik közül egy többlépcsős kiválasztási folyamatot követően 26-an csatlakoztak a Szerencsejáték Zrt.-hez. Mindez kellő alapot adott nekünk ahhoz, hogy az itt megszerzett tapasztalatokat is beépítve fejlesszük programunkat 2022-ben. Ehhez kapcsolódóan egy belső kutatást is végeztünk az új kollégák és közvetlen vezetőik körében, amelyből kiderült, hogy

További jó hír számunkra, hogy a programban részt vevő fiatalok megítélése kifejezetten jó a Szerencsejáték Zrt. szervezetén belül is, hiszen a megkérdezett mentorok a fiatalok 86 százalékával kapcsolatban gondolja úgy, hogy egyre hatékonyabbá válik a munkavégzésük.

Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója nyilatkozott az Origónak Forrás: Szerencsejáték Zrt.

A programok során van további lemorzsolódás? Ezen azt értem, hogy ezek végén mi alapján dől el, hogy kinek ajánlanak állást a cégnél?

A Level UP! programunknak két ága van: az egyik a gyakornoki program, ide azokat a jelentkezőket várjuk, akik még felsőoktatási intézményben tanulnak és a képzésüktől függően heti 20–30 órában szeretnének dolgozni nálunk. A pályakezdőknek szóló utánpótlási programunk pedig egy 3 éves, vezetői fókuszú program, amely során a választott szakterületük alapos megismerésén túl szervezeten átívelő projektekben is részt vehetnek a fiatalok. Az utánpótlás programban résztvevőknek első évük végén vizsgázniuk kell, ezt követően – a vizsga eredménye és a negyedéves értékelések alapján – dől el, hogy kik maradhatnak tovább a Szerencsejáték Zrt.-nél. További érdekesség, hogy

vagy akár teljes munkaidős pozícióba egyaránt.

Melyek a legnépszerűbb pozíciók a Level UP! programokon belül?

Nehéz lenne olyan területet említeni, ahol ne éreznénk szükségét a megfelelő nagyvállalati szakembereknek. Az utánpótlás programunkba elsősorban informatikai, HR, gazdasági, marketing és kommunikációs, kereskedelmi, biztonsági, valamint jogi területre várjuk a jelentkezőket. A tavalyi év tapasztalata alapján a marketing és kommunikációs területre érkezett be a legtöbb jelentkezés.

A Level UP! gyakornoki-és utánpótlás program Forrás: STARTINHUNGARY KFT/Tuncbilek Visuals / Szerencsejáték Zrt.

Milyen feladatokkal vezetik be a programokba bekapcsolódókat a vállalat munkáiba?

Mindenekelőtt egy átfogó termék- és szolgáltatásismereti tréningen vesznek részt a pályakezdők, ahol pontosan kiderül számukra, hogy milyen sokrétű és izgalmas szakterületekből áll össze a Szerencsejáték Zrt. működése. Ezt követően többek között projekt- és időmenedzsmenttel kapcsolatos kurzusokon, prezentációs készséget javító képzéseken bővíthetik ismereteiket. Emellett már a kezdettől együtt dolgoznak az adott területen tevékenykedő kollégákkal, így szinte azonnal, gyakorlati környezetben kamatoztathatják a megszerzett tudásukat.

Milyen irányú egyetemi képzéssel, illetve végzettséggel érdemes a programokra jelentkezni?

Összesen 7 különböző területekre várjuk a jelentkezőket, szakirányú, folyamatban lévő vagy már befejezett egyetemi végzettséggel. Hasonlóan más szektorban működő vállalatokhoz, azt látjuk, hogy

mint az idősebb korosztályhoz tartozók körében. Erre a tavaly évben végzett kutatásunk is rávilágított, amelyből kiderült, hogy számukra a kezdő fizetésnél fontosabb a jó csapat, illetve a kellemes munkahelyi légkör.

Mivel tud a Szerencsejáték Zrt.-t vonzó alternatívát nyújtani a fiatalok számára?

Elsődleges szempontként hoznám be, hogy egy olyan egyedi és rendkívül dinamikusan fejlődő, innovatív iparágban dolgozunk, amelyet máshol nem tudnak megismerni a jelentkezők. Mindemellett a Szerencsejáték Zrt.-nél folyamatosan biztosítottak a fejlődési/képzési lehetőségek, valamint kiemelkedő, piaci átlagot meghaladó bérezést és juttatási csomagot kínálunk az új belépők számára.

Információink szerint a programok alatt lehetőség van külföldi tapasztalatszerzésre is. Kérem, fejtse ezt ki bővebben!

Tagjai vagyunk az Európai Lottótársaságok Szövetségének (European Lotteries - EL) és a Szerencsejáték Világszövetség (World LotteryAssociation - WLA) közösségének is. Ezen nemzetközi kapcsolatainkból a programokban résztvevő fiatalok is profitálhatnak, hiszen számos olyan szakirányú képzésen és konferencián vehetnek részt, amelyek hatékony segítség nyújtanak a nemzetközi jó gyakorlatok megismerésében és szakmai ismereteik további bővítésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről