PM-államtitkár: Magyarországon példaértékű a pénzügytudatosság érdekében kifejtett munka

friss, iskola, 2021/22-es tanév, szünet, évnyitó, BKK, tömegközlekedés
A 2021/22-es iskolai dátumok, infók, egy helyen. Becsengettek, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, szülőknek és diákoknak egyaránt! Ne maradj le róla!
Vágólapra másolva!
Magyarországon példaértékű a pénzügytudatosság érdekében kifejtett munka, amelyet nemcsak a kormány, hanem számos szervezet végez, ez az egyike az elmúlt tíz év egyértelmű sikertörténeteinek - mondta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár a ZsetON - Hangolódj a pénzügyekre elnevezésű pénzügyi verseny középiskolai döntőjének megnyitóján pénteken Budapesten a Pénzügyminisztériumban.
Vágólapra másolva!

Felidézte: a közelmúltban zárult, a pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő Pénz7 programsorozat nagyon sikeres volt, a részvételt tekintve "világszinten vezetők vagyunk".

Azt mondta, hogy a tapasztalataik szerint az elméleti tudást sikerült jelentősen javítani, azt azonban a gyakorlati tudással kell párosítani.

Illusztráció Fotó / 123RF

Ezért a vetélkedő feladatainak összeállításakor az volt a fő rendező elv, hogy a mindennapi életben használható gyakorlati tudásra összpontosítsanak a pénzügyi definíciók és lexikális tudás számonkérése helyett - hangsúlyozta az államtitkár.