Mérgező kakaópor kerülhetett a hazai boltokba, visszahívják

kakaópor
Kakaópor
Vágólapra másolva!
Kivonják a forgalomból a megadott termékazonosítókkal rendelkező "Torras Bio csökkentett zsírtartalmú kakaópor gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül 150 g" termékeket. Nem zárható ki ugyanis, hogy az érintett lejárati idejű termékekben az aflatoxin mértéke meghaladja a megengedett mértéket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményben kérte a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező kakaóport ne fogyasszák el!
Vágólapra másolva!

A visszahívás csak az alábbi azonosító adatokkal ellátott termékeket érinti:

Minőségmegőrzési idő: 31.01.2023

Tételszám: 21204-01

Kiszerelés: 150 g

Forgalmazó: Asix Distribution Kft.

A lejárati dátum a csomagoláson található.

Kép a termékről:

A visszahívással érintett termék képe: Torras Bio csökkentett zsírtartalmú kakaópor gluténmentes, hozzáadott cukor nélkül 150 g - ellenőrizze a termékadatokat, ha vásárolt belőle! Forrás: Nébih

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

A közlemény szerint a visszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik. A termékek vételárát visszafizetik áruházaikba történő visszavitel esetén.

A hivatal tájékoztatása szerint "az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet."