Hamarosan szuperkórház nyílhat Észak-Korea fővárosában

kórház, Észak-Korea, építkezés, épül
This undated picture released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on July 20, 2020 shows North Korean leader Kim Jong Un inspecting the Pyongyang General Hospital under construction. (Photo by KCNA VIA KNS / AFP) / - South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun eredetileg 2020. októberére ígérte a hatalmas és ultramodern létesítmény befejezését, de a koronavírus járvány következtében sokat csúszott az építkezés. A Daily NK legfrissebb hírei szerint viszont mostanra már a nagyszabású avatóünnepségre készülnek, amely szokás szerint nem lesz a mentes a propagandától.
Vágólapra másolva!

A Daily NK phenjani forrása szerint az észak-koreai hatóságok a közelmúltban arra utasították a közegészségügyi minisztériumot, hogy mielőbb fejezze be a phenjani kórház felszerelését, hogy az legkésőbb egy éven belül megnyílhasson.

A forrás azt mondta, hogy a párt már készül a főváros leghatalmasabb kórházának megnyitó ünnepségére, ahol viszont nagyrészt az egészségügyi intézmény politikai jelentőségét méltatják majd, mint

Még 2020. március 17-én, a kórház alapkőletételén Kim mindenkit arra szólított fel, hogy működjenek együtt annak érdekében, hogy a párt alapításának napjáig – október 10-ig – „hiba nélkül" nyilhasson meg a létesítmény.

Az építtetők azonban nem tudták tartani a határidőt számos kedvezőtlen tényező, köztük a Covid-19 miatti elhúzódó határzár és a nemzetközi szankciókból eredő devizahiány miatt.

A képet a Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) adtak ki 2020. július 20-án az épülő phenjani kórházról Forrás: AFP/Str

A Google Earth friss képei alapján a kórház külseje már teljesnek tűnik, azt azonban több forrás is megerősítette a Daily NK-nak, hogy a létesítményből még hiányoznak az orvosi felszerelések.

A koronavírus járvány okozta elszegényedés következtében általános elégedetlenség alakult ki az állampolgárok közt, így nem csoda, hogy az észak-koreai hatóságok most minden erejükkel arra összpontosítanak, hogy népszerűsítsék a pártot, és az ország vezetőjét. Kim Dzsongun "a népét szerető és gondoskodó vezető" imázsát szeretné erősíteni, és többek közt ezért is sürgeti annyira a kórház befejezését.