Vérszemet kapott az Elon Musk magángépét követő tinédzser

10 luxushobbi a gazdagoknak, galéria, 2021
11. repülés - Private jet in the clouds, computer illustration. (Photo by Pixelchaos / LCL / Science Photo Library via AFP)
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem látszik a megoldás a világ leggazdagabb emberének számító Elon Musk, valamint az ő magángépét egy népszerű Twitter-fiókkal követő 19 éves Jack Sweeney vitájában. Sőt, a fiatalember ahelyett, hogy bezárta volna fiókját, Bill Gates és Jeff Bezos gépének tartózkodási helyét is a közösségi felületen követi figyelemmel.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo megírta, Elon Musk nemrég 5 ezer dollárt ajánlott Jack Sweeney-nek. A Twitter-fiók tulajdonos nyilvános légiforgalmi adatok felhasználásával és egy automata programmal online követi a techguru magángépének tartózkodási helyét, ami a techgurunak nem igazán van ínyére, és ennyit fizetett volna a fiatalembernek, amennyiben leálltja a folyamatot. Musk azért kérte erre Sweeney-t, mert úgy véli, veszélyt jelenthet rá nézve, hogy

valaki csak azért tart fent egy időközben több tízezer követőt szerző profilt egy közösségi felületen, hogy a magángépének mozgását monitorozza.

Illusztráció Forrás: Science Photo Library via AFP/Pixelchaos/Leonello Calvetti

Sweeney azonban keveselte Musk ajánlatát, és a közösségi felületen is megjelentetett párbeszédük szerint annak tízszeresét, 50 ezer dollárt (több mint 15 millió forintot) várna a leállításért. A fiatalember egyetemi tanulmányainak költségeire, és egy Tesla 3-as modell megvásárlását kilátásba helyezve próbálkozott feljebb srófolni az árat. Musk azonban egy idő után nem válaszolt neki, így arra az ajánlatra sem, hogy a fiókot tulajonosa törölni is hajlandó, amennyiben a milliárdos találkozik vele és valamilyen, részleteiben ki nem fejtett együttműködésbe vágnak bele közösen.

Úgy tűnik, hogy a kifogásolt Twitter-fiók ügye továbbra is megoldatlan. Sweeney ugyanakkor - amellett, hogy Muskkal folytatott beszélgetésének nyilvánosságra hozatalával tartja fent az érdeklődést az ügy iránt - elárulta, hogy robotprogramjai segítségével más milliordosok magángépeinek mozgását is követi. A fiatalember azt állítja, hogy egyébként Musk nagy rajongója, és a nyomon követés is ennek része az ő esetében. Arra is hivatkozik, hogy a repülőgépek mozgását nyilvános adatok felhasználásával követi, anélkül, hogy tudná, éppen ki ül éppen a fedélzeten. Az erősen vitatható magatartást ugyanis több nagyon gazdag emberre, így Bill Gates-re és Jeff Bezos-ra is kiterjesztette.