500 ezres álomfizetéssel keres teherautó sofőröket egy hazai áruházlánc

SPAR házhozszállítás, áruszállítás
Budapest, 2019. május 8. Egy dolgozó a megrendelt árukat pakolja a hűtésre és fagyasztásra alkalmas kisteherautóba a webshop háttérterületén a XX. kerületi Pesterzsébeti Interspar hipermarketnél 2019. május 8-án. Ezen a napon tartották a Spar Magyarország kiskereskedelmi üzletlánc webshopjának bemutató sajtótájékoztatóját az áruházban. A házhozszállítási szolgáltatás Budapest teljes területén és 49 környező településen érhető el, a több mint 960 millió forintos fejlesztés az év végéig csaknem száz újabb munkahelyet teremt. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben több kiskereskedelmi lánc is bejelentette, hogy emeli a dolgozók fizetését. Ugyanakkor az ágazatot munkaerőhiány sújtja, a Spar honlapján például található egy olyan álláshirdetés, amely egészen magas bérezést kínál teherautó sofőrök részére. 
Vágólapra másolva!

Az állás betöltéséhez C + E kategóriás jogosítvánnyal, valamint GKI és digitális gépjárművezetői kártyával kell rendelkezni.

A hirdetmény szerint előnyt jelenthet, ám nem feltétel a könnyűgép kezelői jogosítvány és forgózsámolyos pótkocsival szerzett gyakorlat.

Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Kedvező lehet, ha valaki rendelkezik „C" kategóriás jogosítvánnyal, ha pedig az „E" kategória még hiányzik, a cég lehetőséget kínál ennek ingyenes megszerzésére.

A teherautó sofőröknek a Spar havonta átlagosan bruttó 730.000 forintos bruttó keresetet biztosít, ami nettóban minteg 490 ezer forintnak felel meg.

Emellett a gépkocsival történő munkába járáshoz a törvényben meghatározott kilométerenkénti 15 forint helyett 35 forintos térítéssel járulnak hozzá.