Kevesebbet szexelhetett a világ a járvány alatt

Dr. Life, Közeledik az AIDS világnapja – Még mindig nem tudunk eleget a megelőzéséről, condom, óvszer, gumi, szex
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb óvszergyártó vállalata, a Durex márka mögött is álló Karex még mindig nem állt talpra üzletileg a koronavírus-járványból. A felmérések szerint ugyanis az emberek sokkal kevesebbet szexeltek a járvány időszakában.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb óvszergyártójának számító Karex Bhd termékei iránti kereslet mintegy 40 százalékkal csökkent az elmúlt két év során, ahogy az emberek az átlagosnál kevesebbet szexeltek a koronavírus-járvány időszakában – írja a Bangkok Post.

A felmérések szerint tehát az otthon töltött idő megnövekedése nem emelte meg az emberek átlagos szexuális aktivitását,

ez pedig a fogamzásgátló eszközöket gyártó cégek számára üzletileg is negatív hatással járt - amennyiben feltételezzük, hogy ezeknek az eszközöknek a használati szokásaiban nem állt be tartós változás az otthon töltött időszakok alatt a korábbiakhoz képest.

Jelentősen csökkent az óvszerek iránti kereslet az elmúlt két évben Forrás: Shutterstock

A Durex márkának is beszállító malajziai vállalat egyébként előzetesen arra számított, hogy az óvszereik iránti keresletben akár kétszámjegyű növekedés is jelentkezhet a tavalyi évben, ahogy a kormányok korlátozásokat vezettek be, az emberek pedig otthon maradtak.

A cég egyébként nagyjából 20 százalékos részesedéssel bír a globális óvszerpiacon. Évente több mint 5 milliárd darabot gyárt, és több mint 140 országba exportál.

A Karex részvényárfolyama 18 százalékot esett az elmúlt két évben, miközben a malajziai benchmark részvényindex mindössze 3,1 százalékkal gyengült.