Fontos díjat érdemelt ki a Lidl Magyarország

Lidl
A logo is pictured on a sign outside a Lidl supermarket store in London on September 26, 2016. - Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. (Photo by Daniel Leal-Olivas / AFP)
Vágólapra másolva!
A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független "Top Employers Institute" azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak - írja közleményében a vállalat.
Vágólapra másolva!

Idén a Lidl összesen 25 országban nyerte el a rangos Top Employer elismerést, és megkapta a "Top Employer Europe" pecsétet is. A Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok elkötelezettek amellett, hogy alkalmazottaikat üzleti tevékenységük középpontjába helyezzék, és vonzó munkalehetőséget és munkakörnyezetet biztosítsanak számukra. A Top Employers Institute a vállalatokat a HR Best Practices kérdőívben megadott információk alapján értékeli. Ez olyan HR-területeket érint, mint például a HR stratégia, a munkakörnyezet, a toborzás, az oktatás és a jólét.

A vállalat logója Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Mit jelent a Top Employer minősítés?

A Top Employer minősítést azok a vállalatok nyerhetik el, amelyek HR-stratégiájának állandó eleme az új munkavállalók beilleszkedésének magas szintű támogatása. A Lidl Magyarország az elmúlt években több intézkedést is végrehajtott ezen a területen, mint például a személyre szabott betanulási folyamat kialakítása és a köszöntőnapok megszervezése.

Az áruházlánc emellett országos szinten egyedülálló módon, az elmúlt négy évben több, mint 27 milliárd forintot fordított bértömegnövelésre.

A cég a versenyképes béreken kívül sok más juttatással is motiválja a munkavállalókat, ilyen az üzletekben levásárolható Lidl kártya, és a nagy értékű egészségbiztosítási csomag is, amit a Lidl minden alkalmazottjának biztosít. A vállalat sikeres működésének egyik kulcsa a dolgozók felkészültsége és pozitív hozzáállása, amelyhez a Lidl mint munkáltató folyamatos fejlődési és előrelépési lehetőséget biztosít. Továbbá on the job képzések, folyamatos, párbeszéd-alapú visszajelzés, vezetői támogatás a dolgozók egyéni fejlődésében, és csapatépítő programok várják a munkatársi közösséghez csatlakozókat.

Alapvetően a Lidl számára a vonzó munkakörnyezethez tartozik, hogy a munkavállalók folyamatosan, a lehetőségeiknek megfelelően fejlődhetnek, továbbá a munka és a magánélet egyensúlya is.

"A kihívásokkal teli év ellenére, amely az előzőhöz hasonlóan világszerte hatással volt a vállalkozásokra, a Lidl Magyarország bizonyította, hogy kiemelten kezeli kiváló munkavállalói gyakorlatai fenntartását. Megfelel a változó munkahelyekkel járó kihívásoknak, és fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy pozitívan befolyásolja alkalmazottai életét. Gratulálunk azoknak a szervezeteknek, amelyek idén országukban Top Employer minősítést kaptak" – mondta David Plink, a Top Employers Institute vezérigazgatója.

Dulin Judit, a Lidl Magyarország HR igazgatója szerint: "Ez a díj bizonyítékul szolgál arra, hogy munkáltatói márkánkat olyan konkrét intézkedésekkel keltettük életre, mint az átfogó képzési és fejlesztési programok, valamint a nyílt visszajelzési gyakorlat beépítése a vállalati kultúránkba. Munkatársaink állnak vállalatunk sikerének középpontjában, különösen egy olyan dinamikus környezetben, mint a kiskereskedelem. Örömmel tölt el bennünket, hogy HR-munkánkat egy független testület is elismerte" - áll a vállalat kiadott közleményében.