Sokakat meglephet, hogy Japánban található a világ 10 legdrágább Michelin-csillagos éttermének fele. A szigetország vendéglátóhelyei állítólag azért drágábbak, mert a világ minden tájáról, szezonális hozzávalókat, főként a halakat és tenger gyümölcseit szolgálnak fel a vendégeknek. Így főként ezek beszerzése növeli a kiadásokat, és ebből következően az árakat.
A híres japán séf, Masaharu Morimoto, akinek 15 étterme van világszerte Tokiótól New Yorkig, a siker titkát abban látja, hogy
kis helyen meghitt, családias hangulatot teremtenek, és a vendégek kitüntetett figyelmet kapnak a séftől."
Számos neves szusi étteremben például csak nyolcan lehetnek bent egyszerre - és nem a koronavírus miatt. Emellett a fogások elkészítése és felszolgálása is művészi módon történik.
Az első helyezettet természetesen nem áruljuk itt el, csak galériánkban, elég legyen hozzá annyi, hogy egy mindössze 12 férőhelyes exkluzív étteremről van szó, szezonális nyitvatartással, virtuális valóság élményelemekkel, lézershowval, elfogyasztható belépőjegyekkel. A húsz fogásos, 1740 dolláros ételköltemény-sor mellé utánozhatatlan milliőt is kínálnak, ugyanis a szakácsok munkáját mérnökök, designerek, és zeneszerzők is segítik a tökéletes élmény megalkotásában. A borsos árakban viszont még nincs benne az italfogyasztás és a szervizdíj sem. Az étterem egyébként a 2021-es katalógusban nem szerepel, de néhány éve 2 Michelin-csillaggal rendelkezett.
Az alábbi galériában azokat a luxuséttermeket szedtük össze, amelyek étlapjukon a legdrágább menüsort kínálják!