Elköltözött az Evergrande a sencseni központjából

Tancsou, 2022. január 5. A 2022. január 5-én közreadott képen az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csoport üdülőkomplexuma a Hainan-szigeten fekvő Tancsouban 2019. november 19-én. A helyi hatóságok 2022. január 4-én elrendelték, hogy a vállalat 39 toronyházat bontson le. A Fitch Ratings hitelminősítő 2021 decemberében fizetésképtelennek nyilvánította a kínai cégcsoportot. MTI/AP/Chinatopix
Vágólapra másolva!
A csődközeli helyzetben lévő kínai ingatlanfejlesztő óriás, az Evergrande, elköltözött Sencsen városában lévő központjából, írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az irodaház bérleményként adott eddig otthont a vállalat központjának. Emlékezetes, hogy tavaly ősszel számos képfelvétel járta be a világot arról, hogy az épületben összegyűltek a befektetők, pénzüket követelve az akkor már nehéz helyzetben lévő vállalattól. A cégtáblát e hét elején távolították el a homlokzatról, miután felmondták a vállalat bérleti szerződését.

A 2022. január 5-én közreadott képen az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő csoport üdülőkomplexuma a Hainan-szigeten fekvő Tancsouban 2019. november 19-én Forrás: MTI/AP/Chinatopix/-

A cég hivatalos közleményben tudatta, hogy a költségek csökkentése érdekében saját tulajdonban álló ingatlanba költözik át, de maradnak ugyanabban a városban.

Nem az Evergrande az egyetlen, amely egy ideje nehéz pénzügyi helyzetben van a nagy kínai ingatlanfejlesztők közül. Riválisa, a Shimao nemrég azt közölte, értékesíteni kívánják portfóliójuk jelentős részét, hogy csökkentsék adósságukat. Erről az Origo ebben a cikkében írt.

A kínai ingatlanválság a becslések szerint csak tavaly több mint 1 ezer milliárd dollárt söpört ki az ágazatból.