Csalók hirdetnek online nyereményjátékot egy ismert áruházlánc nevében

Auchan
Budapest, 2014. december 27. Az Auchan Bevásárlóközpont Soroksár név felirata az épület homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Facebookon terjed az a hamis nyereményjáték, amiben az Auchan nevével visszaélve csalók próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni - figyelmeztet az áruházlánc.
Vágólapra másolva!

A felhívás arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával és egy jelképes, ezer forint körüli összeg átutalásával. Ráadásul a hamis Facebook-posztokban azt a látszatot keltik rosszindulatúak, hogy egyesek már nyertek is így.

A képen az Auchan logója látható Forrás: MTI/Faludi Imre

Az Auchan Magyarország kijelenti, hogy nem indított ilyen nyereményjátékot, és mindenkit arra kér, ha ilyen üzenetet kapott vagy ilyen jellegű Facebook-poszttal találkozott, azt hagyja figyelmen kívül, ne adja meg az adatait és ne utaljon!

A vállalat közleményében azt is hangsúlyozza, hogy soha, semmilyen nyereményjátéka vagy promóciója során nem kér bankkártya-adatokat, illetve pénzt.