Nevet vált a Telenor

Telenor
Budapest, 2018. január 4. Telenor Magyarország Zrt. üzlete a Károly körút 3/a sz. alatt. A Telenor Magyarország második legnagyobb mobilszolgáltatója. A norvég Telenor Csoport 100%-os tulajdonában álló cég 1994-ben lépett a magyar piacra. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Nem licenceli tovább a Telenor márkanevet az ex-tulajdonostól a cseh PPF Csoport, ezért az megszűnik a cég régiós távközlési érdekeltségeinél.
Vágólapra másolva!

A Telenor helyébe lépő

új, egyelőre titokként kezelt márkanevet egységesen vezetik be a cégcsoport magyar, szerb és bolgár érdekeltségeinél, míg a cseh és a szlovák piacokon egy korábbi megállapodás alapján 2036-ig szinte biztosan használatban marad a spanyol Telefónicától 2013 óta licencelt O2 márkanév,

írja a HWSW nyomán a Forbes.hu.

A márkanevet eredetileg 33 hónapig használhatták a leányvállalatok, ez márciusban lejárt volna, de egy évvel meghosszabbították további többéves opciós joggal.

A Telenor márkanév hamarosan végleg eltűnik a magyar piacról Forrás: MTI/Faludi Imre

A márciusi határidőt azonban már nem hosszabbították meg, így végleg kivezetik a piacról a Telenor márkanevet.

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól az idén márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegro 100 százalékát idén októberben eladta a magyar 4IG-nek.

A névváltozással teljes arculatváltás is várható.