Az ünnepnapok hétvégéje lesz 2022

naptár határidő 15-e
Hamarosan zárul a Mediaworks Tehetséggondozó Programja
Vágólapra másolva!
Kevésbé élvezhetik ki a munkaszüneti napokat 2022-ben a munkavállalók, mivel ezek nagy része hétvégére esik. Munkanap-áthelyezés miatt két hosszú hétvégével számolhatnak a dolgozók.
Vágólapra másolva!

Az október 23-i nemzeti ünnep, a május 1-jei munka ünnepe és karácsony első napja is vasárnapra esik 2022-ben, így a legtöbb munkavállalót nem érintik ezek a pihenőnapok. Az új év első napja, illetve az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk pedig szombaton lesz - írta meg a Magyar Nemzet.

Hosszú hétvégékkel és az ezeknél jellemző munkanap-áthelyezésekre is számítani kell jövőre. Március 15-i nemzeti ünnep, valamint november 1-je, mindenszentek napja is keddre esik. Ez azt jelenti, hogy két négynapos hétvége nyújt tartósabb pihenést, ám az ünnepnapot megelőző hétfői munkanapot egy másik hétvégén le kell dolgozni.

Illusztráció Fotó / 123RF

Az egyházi ünnepek segíthetik még 2022-ben a munkavállalók kikapcsolódását.

A Magyar Nemzet megírta, hogy jövőre április 18-án lesz húsvéthétfő, a négynapos hétvége 15-én, nagypénteken kezdődik. Pünkösdhétfőn sem kell dolgozni, amely 2022-ben június 6.

Szintén három pihenőnapot tartogat az év vége: 2022-ben karácsony másnapja, december 26. esik hétfőre. December 24-e szombat hivatalosan nem szünnap, ám szenteste napján sok munkáltató eltekint az egész napos munkavégzéstől.