Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A briteknél rájöttek, hogy tömegével vásároltak szükségtelen dolgokat a karantén alatt

szobabicikli A legszuperebb edzőgépek, amelyeknek otthon is hasznát veheted
Vágólapra másolva!
Minden tízedik brit vásárolt valami olyasmit a karantén idején, ami akkor jó ötletnek tűnt, de ma már teljesen feleslegesnek számít. Egy friss kutatás szerint a nyitást követően egyre többen eszméltek rá, hogy valójában nem is volt szükségük pezsgőfürdőre, szobabiciklire vagy kenyérsütőre.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatti lezárások idején sokan gondolták úgy, hogy új hobbiba fognak, vagy otthon próbálják pótolni a megszokott szabadidős tevékenységeket. Ennek eredményeképp Nagy-Britanniában is sokan vásároltak pezsgőfürdőket, különféle „csináld magad" (DIY) eszközöket, vagy a testmozgáshoz szükséges berendezéseket.

Ahogy viszont az ország fokozatosan kinyitott, kiderült, hogy a vásárlóknak se kedvük, se idejük nincs foglalkozni ezekkel a termékekkel.

A BBC által idézett friss kutatás szerint pedig minden tízedik brit vett valamit a karantén idején, amit mára megbánt.

Az Aviva biztosítótársaság által készített kutatás szerint egy átlagos brit háztartás közel 1400 fontot (mintegy 600 ezer forint) költött olyan termékekre, melyeket a karantén után haszontalannak talált.

Sok olyan dolgot vásároltak otthonra a britek a karantén idejére, ami most feleslegesnek bizonyult (képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A válaszok alapján ilyen termékeknek számítanak (az említettek mellett) például a különböző játékfelszerelések, ruhák, ékszerek, hangszerek, valamint kerti bútorok is. A 4000 megkérdezett brit lakos közül többen mondták, hogy elajándékozták vagy eladták az idővel fölöslegesnek ítélt tárgyakat.

Az Aviva egyébként márciusban közölte, hogy 2020-ban 188 százalékkal emelkedtek a pezsgőfürdőkhöz köthető balesetek a megelőző évhez képest.

A kárigények között olyan bejelentések voltak, mint hogy a napernyő beleesett a kádba, de előfordult, hogy madarak csipkedtek lyukakat a fedelükön.

Augusztusban aztán egy másik biztosító, a Zurich Insurance figyelmeztetett, 2019-hez képest tavaly 16 százalékkal emelkedtek az olyan melléképületekben előforduló tűzesetek, mint a fészerek, garázsok vagy télikertek. A közlemény szerint a tűzrakók és pizzakemencék hirtelen kiugró népszerűsége jelentősen növelte a tűzveszélyt az otthonokban – de az otthoni italbárok is plusz kockázati tényezőt jelentettek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről