Kibertámadás érhette a Media Markt-ot, egész Európában leállt a szolgáltatások egy része

Nowy Sacz, Poland - 15 May 2017: Sign of a Media Markt store on the blue sky. Mediamarkt is a German chain of stores selling consumer electronics with numerous branches throughout Europe and Asia
Vágólapra másolva!
Vírustámadás - valószínűleg zsarolóvírus - érhette a Media Markt-ot, mely külföldi értesülések szerint egész Európában kihat a vállalat működésére, megbénítva a legtöbb szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Az értesülések szerint a céget zsarolóvírusos támadás érhette, melynek következtében egész Európában akadozik működésük. A vállalatnál egyelőre a források szerint vizsgálják, pontosan milyen támadás alatt állhat cikkünk megjelenésének idején is a cég.

Képnk illusztráció Forrás:Shutterstock

A vállalat üzletei kontinensszerte nyitva vannak, de csak az üzletben aktuálisan megtalálható és raktáron lévő árukat lehet megvásárolni. Az online rendelések átvétele és az árucsere-szolgáltatás egyelőre szünetel.

Egyes források a cég munkatársainak e-mailjére hivatkozva azt írják, hogy vezetői utasításra nem használhatják az üzletekben rendelkezésre álló számítógépes munkaállomásaikat. A pénztárgépeket pedig lekapcsolták, és egyelőre nem is indították újra azokat.

Az Origo kereste a magyarországi vállalatot is a hazai helyzetről, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük, de úgy tudjuk, a támadás a magyarországi működést is érinti.