Jeff Bezos azt állítja, többet költ a klímaváltozás elleni harcra, mint űrutazásra

New Shepard
Jeff Bezos, a Blue Origin alapítója a New Shepard indítóállványa előtt
Vágólapra másolva!
Bár Jeff Bezos évi 1 milliárd dollárért ad el Amazon részvényeket, hogy finanszírozza a Blue Origin nevű űrutazási cégét, a vállalkozó most egy beszélgetésen jelezte, többet költ a klímaváltozás elleni küzdelemre, mint űrutazásra.
Vágólapra másolva!

Jeff Bezost az elmúlt időszakban számos kritika érte azzal kapcsolatban, hogy a hatalmas vagyonából többet kellene fordítania a klímaváltozás elleni küzdelemre. Bezos most válaszolt is a kritikákra, és jelezte,

a Bezos Earth Fund nevű szervezetén keresztül valójában nagyobb összeget fordít a klímaváltozásra, mint az űrprojektekre.

Hozzátette, a kritikusok nem látják meg, hogy ez a két terület szorosan összefonódik – írja a CNBC.

Bezos a Harvard Business Review című lapnak nyilatkozott a témában, és kiemelte, bár „elképesztően sok teendő" van a Földön, az emberi civilizáció „folyamatos növekedése" érdekében az embereknek más bolygók erőforrásait is vizsgálniuk kell.

Jeff Bezos szerint az űrkutatás és a klímaváltozás elleni küzdelem szorosan összefügg Forrás: AFP/Mandel Ngan

Az Amazon alapítója egyébként 2020-ban indította be a 10 milliárd dolláros Earth Fund nevű alapját, amely tudósokat, aktivistákat, valamint különböző szervezeteket támogat a klímaváltozás elleni harcban.

Az alapból eddig 947 millió dollárt osztottak ki, és a terv az, hogy 2030-ra a fennmaradó 9 milliárd dollárt is kiosszák.

Miután Bezos júliusban lemondott az Amazon vezérigazgatói posztjáról, egyre több időt fordít más projektjeire, beleértve az Earth Fundot, a Blue Origin nevű űrvállalatát, valamint a The Washington Postot is - a tekintélyes lapot még 2013-ban vásárolta meg.