Euroleasing név alatt folytatják a Magyar Bankholding lízingtársaságai

Autóvásárlás kontra lízing - Női szemmel család
Vágólapra másolva!
2022. január 1-jével még szorosabbra fűzik az együttműködést a Magyar Bankholding tagbankjainak lízingtársaságai, az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága. A bankfúzió fontos mérföldköveként az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. kötelékében új cégnév, az Euroleasing alatt folytatják működésüket. A lízingtársaságok egyenként is meghatározó szereplők a piacon, az újonnan kihelyezett összesített lízingállomány alapján pedig 20 százalékot jelentősen meghaladó részesedéssel rendelkeznek.
Vágólapra másolva!

2022. január 1-jétől az MKB-Euroleasing, a Budapest Lízing, a Takarék Lízing valamint a Budapest Bank Autófinanszírozási üzletága az Euroleasing Zrt.-re átnevezett MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-ben folytatják tevékenységüket, Euroleasing márkanév alatt. Az új ügyletek kötése döntő részben az Euroleasing egységes rendszerében valósul majd meg, míg a korábban létrejött finanszírozási szerződéseket a Magyar Bankholdinghoz tartozó társaságok továbbra is maguk kezelik.

A Magyar Bankholding Zrt. logója Forrás: Magyar Bankholding

A Magyar Bankholding négy lízingtársasága 2020. év végén az újonnan kihelyezett összesített lízingállomány alapján 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedést tudhat magáénak. A gépjármű- és mezőgazdasági gép lízing szegmensekben még magasabb, 30 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik. Az együttműködés erősítésének első eredményeként idén októberben a lízingcégek összehangoltan léptek piacra a Széchenyi Kártya Lízing GO! termékkel. Továbbá az érdeklődő ügyfelek már a Takarékbank egyes fiókjain keresztül is jelezhetik autólízinggel kapcsolatos igényüket, ugyanis elérhetővé vált számukra az MKB-Euroleasing gépjárműlízing konstrukciója, a Lízing+ ezen az értékesítési csatornán keresztül is.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

További előnyt jelent, hogy 2022. januártól az Euroleasing gépjármű-, mezőgazdasági gép-, nagyhaszongépjármű- és általános gép finanszírozási termékeinek teljes köre megjelenik a Budapest Bank és az MKB Bank országos fiókhálózatában. Az egységesített üzleti megoldásoknak köszönhetően az ügyintézés is egyre egyszerűbbé és gyorsabbá válhat majd.

– ismertette Vály Judit, a Magyar Bankholding Lízing vezetője a társaság közleményében.