Egymilliárd eurós gázerőművet jelentettek be

workers engineers oil workers fuel oil industry gas power energy refinery work working oil industry industrial plant pipelines corporate gasoline gas pipes chemical petrochemical chemical industry factory oil refinery chemical workers explosive gas refine
30793826 - oil and gas workers inside large refinery industry
Vágólapra másolva!
A Siemens Energy német energetikai társaság megrendelést kapott egy gáztüzelésű erőmű felépítésére, üzemeltetésére és karbantartására Brazíliában.
Vágólapra másolva!

A projekt összértéke nagyjából egymilliárd euróra rúg - jelentette be a német vállalat kedden.
A Rio de Janeiro szövetségi államban épülő erőmű teljesítménye 1,7 gigawatt lesz. A turbinákat úgy tervezték, hogy a jövőben hidrogént is elégethetnek.

Képünk illusztráció Forrás:123rf

A megrendelő a Gás Natural Acu brazil energetikai vállalat.

Az összeg mintegy háromnegyedét a Siemens Energy, a fennmaradó részt pedig a konzorciumi partner Andrade Gutierrez kapja.

Az új erőmű egy már működő, 1,3 gigawatt teljesítményű erőművel együtt 14 millió háztartást fog ellátni villamos energiával.


A német Siemens vállalatcsoport 2019 májusában döntött arról, hogy az energia- és gázüzletágra önálló társaságot alapít. A berlini székhelyű Siemens Energy gázturbinákat és energiaátvivő rendszereket gyárt, és 67 százalékos részesedéssel bír a Siemens Gamesa szélturbina gyártó vállalatban, több mint 90 országban 91 ezer munkavállalót foglalkoztat. Termékei segítségével állítják elő a világon felhasznált elektromos energia egyhatodát.