A cégek digitális tudásának erősítését célzó támogatásról döntött a Nemzeti Versenyképességi Tanács

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A digitális versenyképesség további javításához a vállalkozások digitális tudásában kell előrelépni, ennek erősítésére újabb támogatások létrehozásáról döntöttek - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóban csütörtökön, a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően.
Vágólapra másolva!

Az első napirendi pont a digitális tudásra fókuszált a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén.

Technológiai felszereltségben jelenleg minden visegrádi országot megelőz Magyarország,

szélessávú internet és 5G kiépítettségben pedig a tíz legjobban teljesítő ország között szerepel - ismertette a tárcavezető.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Közölte: az ülésen döntöttek egy olyan ösztöndíjprogram létrehozásáról is, amely évente

50 tehetséges magyar diáknak tenné lehetővé, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon.

Az ösztöndíj nemcsak a egy-egy szemeszter elvégzését teszi lehetővé, hanem a diploma megszerzéséig minden, külföldi tanulmányokkal kapcsolatos költséget állna. Így ismertetése szerint többek között az egészségbiztosítást, valamint az utazási és megélhetési költséget is biztosítaná.

Varga Mihály közölte: szándékaik szerint ezek a jól képzett fiatalok a gazdaság teljesítményét és innovációs képességét erősítenék azzal, hogy az első öt évben itthon vállalnak munkát.
Digitális tudás és nemzetközi tudás, ezek a következő lépcsői a magyar versenyképesség javításának - összegezte a tárcavezető.

A pénzügyminiszter videója: