64 milliárd forintból indulhatnak egészségügyi fejlesztések

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Magyarországon 64 milliárd forintból indulhatnak egészségügyi fejlesztések, többek között 17 kórház is megújulhat - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán, a Facebook-oldalára feltett videóban.
Vágólapra másolva!

A miniszter kiemelte, Magyarország fontos megállapodást kötött az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bankkal, 183 millió euró, azaz 64 milliárd forint kedvező finanszírozáshoz jut az ország egészségügyi fejlesztésekhez.

A pénzügyminiszter Facebook-bejegyzése:

Ismertette, az összeget többek között 17 kórház felújítására, laboratóriumi fejlesztésekre, vizsgálati kellékekre, egészségügyi védőeszközök beszerzésére is fordítják. A piacinál kedvezőbb kamatozású forrás az erősödő magyar-ázsiai kapcsolatoknak is köszönhető.

Varga Mihály elmondta:

Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a videóüzenetben azt mondta, Magyarországnak fel kell készülnie a váratlan helyzetekre, a forrás biztosítja, hogy az egészségügy fejlesztése, ezek finanszírozása több lábon álljon. Az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank a világ egyik legjelentősebb és legfiatalabb multilaterális fejlesztési bankja, Magyarország 2017 júniusában csatlakozott ehhez az intézményhez - tette hozzá a helyettes államtitkár.