Egy kisebb vagyonért lehet majd az űrbe utazni a Virgin Galactic hajóján

Virgin Galactic
Image courtesy of Virgin Galactic obtained July 28, 2020 shows the Virgin Galactic spaceship cabin design and seats. - Virgin Galactic revealed the cabin interior of its first SpaceshipTwo vehicle, VSS Unity in a virtual livestreamed event on Tuesday. Each seat has been engineered to match the dynamism of the flight. A pilot-controlled recline mechanism, optimally positions astronauts to manage G- forces on boost and re-entry and frees up cabin space to maximize an unrestricted astronaut float zone when in zero gravity. (Photo by Handout / Virgin Galactic/The Spaceship Company / AFP) / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIRGIN GALACTIC " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
A Virgin Galactic megkezdi a jegyek értékesítését az űrturisták számára, mindössze néhány héttel azt követően, hogy a cég alapítója, Richard Branson maga is rövid utazást tett a világűr peremére. Az is kiderült tehát, hogy mennyit kell fizetniük a jövőbeni űrturistáknak.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel Richard Branson rövid űrutazása után, meghirdette a jegyeket az űrturisták számára a Virgin Galactic.

A vállalat közlése szerint az árak 450 000 dollártól (kb. 135 millió forint) indulnak

– írja a The Guardian.

A vállalat közlése szerint egyéni helyekért is lehet fizetni, de csomagokat is értékesítenek – vagyis akár egy vásárló is lefoglalhat egy teljes űrhajót. Az első körben azonban csak a korai jelentkezők juthatnak hozzá jegyekhez. Hozzátették, a terv szerint jövőre már el fognak kezdeni bevételt generálni a jegyeladásokból.

Egy kisebb vagyonba kerül majd a jegy a Virgin Galactic űrhajójára Forrás: AFP/Virgin Galactic

Az űrturizmussal foglalkozó Virgin Galactic számára mérföldkő volt, amikor az alapító Branson július 11-én 88 kilométeres magasságba emelkedett a cég űrhajójával, majd visszatért a jármű első, teljes legénységgel végrehajtott tesztrepüléséről.

A Virgin Galactic egyébként júniusban kapta meg a hatósági engedélyeket ahhoz, hogy embereket küldhessen a világűrbe.

A vállalat következő űrrepülését szeptemberre tervezik, Új-Mexikóban. A Virgin Galactic a friss bejelentés mellett a második negyedéves pénzügyi eredményeit is közzétette.

Ebből az derült ki, hogy Branson cége 94 millió dolláros veszteséget generált, a növekvő költségek miatt.

Külön érdekesség, hogy a társaság mindössze 570 000 dolláros bevételt produkált, ami éppen csak elég lenne egy űrrepülőjegyre.