70 millió AT&T ügyfél adataival házalhat a sötét weben egy hackerbanda

AT&T iroda, San Antonio, Texas
Vágólapra másolva!
Egy adatvédelmi csoport információi szerint egy hírhedt hackercsoport több mint 70 millió AT&T-ügyfél magánjellegű adatait árusítja a világháló illegális oldalain, összesen 1 millió dollár értékben, habár ezt a telekommunikációs multinacionális vállalat is cáfolja. A részletekről a Business Insider számolt be.
Vágólapra másolva!

Egy meg nem nevezett, a kibertámadásokra szakosodott bűnözői csoport az internet sötét oldalain állítólag olyan személyes adatokat árul, amelyeket az AT&T telekommunikációs vállalat honlapját feltörve annak ügyfeleiről szerzett meg.

A RestorePrivacy adatvédelmi csoport szerint a hackercsoport 1 millió dollárt kér a teljes adatbázisért, amelyben több mint 70 millió ügyfél szerepel.

A RestorePrivacy egy weboldalt üzemeltet, amelyet azért hoztak létre, hogy felhívja a figyelmet a magánjellegű adatok biztonságának fontosabb kérdéseire. A csoport azt állítja, hogy személyesen elemezte az adatokat, és arra az eredményre jutott, hogy azok az AT&T felhasználóiról olyan információkat tartalmaznak, mint

"Az eredeti bejegyzésben, amelyet egy hackerfórumon fedeztünk fel, a felhasználó az adatok egy viszonylag kis mintáját tette közzé" - jelentette Sven Taylor a RestorePrivacy munkatársa.

A San Antonio-i AT&T iroda (Illusztráció) Forrás: Wikipedia

"Megvizsgáltuk a mintát, és az elérhető nyilvános adatok alapján hitelesnek tűnik" - tette hozzá.

A RestorePrivacy azonban nem tudta ellenőrizni, hogy az adatok az AT&T ügyfeleihez tartoznak-e. A hackerek arról informálták, hogy az összes adat a vállalat amerikai ügyfeleinek adataiból származik, de

azt nem árulták el, hogyan jutottak hozzá ezekhez a privát jellegű adatokhoz.


Az AT&T állítólag azt nyilatkozta, hogy nincs értesülése az adatbázisa feltöréséről.

"Mai vizsgálatunk alapján úgy tűnik, hogy az egyik internetes csevegő szobában megjelent információk nem a mi rendszereinkből származnak" - mondta a szóvivő.