Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nagyszabású online játék indul a forint születésének 75. évfordulója alkalmából

forint, 500 forint, ötszáz, pénz, bankjegy, MNB, magyar, illusztráció, papírpénz
Vágólapra másolva!
Idén ünnepeljük nemzeti fizetőeszközünk bevezetésének 75. évfordulóját, mely alkalomból nagyszabású kvízjátékot indított el Forint Hősök Tere címmel a Magyar Nemzeti Bank, a jövő márciusban nyíló Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány.
Vágólapra másolva!

A ma indult és egy egész éven át tartó kvízjátéksorozat a magyar fizetőeszközzel ismerteti meg a vállalkozó kedvű diákokat. A középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt verseny első, augusztusi fordulójának fókuszában az ötforintos érme áll, 2022 júliusában pedig majd a 20 ezer forintos bankjeggyel zárul a nagyszabású kvízjáték.

Egy éven keresztül minden hónapban újabb címlet és újabb 15 kérdés várja a játszani és tanulni vágyó fiatalokat.

A biztonságos pénzkezeléssel és pénztörténeti érdekességekkel kapcsolatos kérdéseket is tartalmazó kvízek regisztráció után tölthetők ki. Havonta, valamint a játék végén a legtöbb kérdésre helyesen válaszoló diákok nyerhetik meg az értékes ajándékok egyikét.

Az egész éven át tartó kvízjátéksorozat a magyar fizetőeszközzel ismerteti meg a vállalkozó kedvű diákokat Forrás: Shutterstock

A kvízjátékhoz csatlakozó diákok közül 1000 fiatalt vásárlási utalványok, elektromos rollerek, okosórák várják, de laptop vagy okostelefon is lehet a jutalma a kitartó, minden havi kvízt kitöltő diákoknak - mondta el Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány elnöke. A Forint Hősök Tere játék a forint75.penziranytu.hu oldalon elérhető.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről