Kétszer annyi beruházási pénzre pályázhatnak a vállalatok

VARGA Mihály
Budapest, 2021. május 11. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) élelmiszeripari középvállalkozásokat támogató szerződéseinek aláírása előtt a Pénzügyminisztériumban 2021. május 11-én. A Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében három élelmiszeripari cég 2,6 milliárd forintos beruházásához 1,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A vártnál több cég jelezte beruházási szándékát, ezért megduplázzák a Nagyvállalati beruházási támogatás idei keretösszegét, 25 milliárd forintról 50 milliárd forintra - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: ez azt jeleni, hogy

2021-ben több mint 100 milliárd forintnyi fejlesztésről állapodhatnak meg a hazai vállalatokkal.

Mindez több száz új munkahelyet, erősödő exportot és növekvő gazdasági teljesítményt is jelent.

A Nagyvállalati beruházási támogatás Magyarország egyik legeredményesebb beruházás-ösztönző programja. A megvalósult fejlesztések értéke meghaladja a 390 milliárd forintot, és ennek segítségével több mint 3300 munkahely jött létre - ismertette a tárcavezető.

A miniszter videója:

Közlése szerint a gazdaság sikeres újraindításához három dologra van szükség: munkahelyteremtésre, adócsökkentésre és beruházásokra.

A rendkívüli keretemelésről is ezt szem előtt tartva döntöttek, a szükséges forrásokat a költségvetésből biztosítják - mondta.