Nagyot nőtt a babaváróhitel-folyósítás a Gránit Banknál

High,Angle,View,Of,Young,Couple,Using,Laptop,Together,At couple,caucasian,surfing,screen,laptop,empty,horizontal,high,vie High angle view of young couple using laptop together at home
High angle view of young couple using laptop together at home
Vágólapra másolva!
2021. júniusáig több mint kétszer annyi babaváró kölcsönt folyósított a GRÁNIT Bank, mint az előző év hasonló időszakában. A babaváró hitel állománya 2021. június végére 110,6 százalékkal haladta meg a 2020 első félév végi értéket. A jelentős növekedésben szerepet játszik az online hitelfelvételi folyamat kialakítása, amely idén február végétől, a Videóbankban megköthető hitelszerződéssel teljessé vált, vagyis a hitelfelvétel 100 százalékban online intézhető. A fizikai megjelenés nélküli, online hitelfelvételt júniusban már az igénylők 98 százaléka választotta.
Vágólapra másolva!

A GRÁNIT Bank sorozatos innovációinak köszönhetően rendkívül kényelmes babaváró kölcsönigénylési folyamat népszerű az ügyfelek körében, ami közrejátszik abban, hogy a Banknál 2021. január és június között 120 százalékkal nőtt a folyósított Babaváró hitelek összege 2020 hasonló időszakához viszonyítva, miközben az MNB által közzétett szektorszintű adatok szerint a babaváró hitelszerződések összege az idei első öt hónapban mintegy 10 százalékkal alatta marad a tavalyi év hasonló időszakában mért összegnek - írja Origóhoz eljuttatott közleményében a pénzintézet.

Gránit Bank Forrás: Gránit Bank

„Letisztult felületen érthető és kellő mennyiségű információt elolvasva egyetlen kérdésünk sem maradt megválaszolatlan, egy pillanatig nem éreztük a személyes jelenlét hiányát" – számolt be a közösségi médiában egy Babaváró kölcsönt felvett fiatal pár, akik kifejezetten a 100 százalékos online ügyintézés miatt választották a GRÁNIT Bankot. A banknál egészen a kezdetektől egy könnyen kezelhető online kalkulátor segíti az igényelhető hitelösszeg kiszámítását, 2020-ban pedig már digitális ügyfélfiókban lehetett kezelni a kölcsönkérelemhez szükséges összes dokumentumot, 2021. február végétől pedig a szerződéskötéshez sem kell kimozdulni otthonról, a hitelszerződést alá lehet írni a GRÁNIT VideóBankban az ügyintézővel folytatott videóchat keretében.

A teljesen digitális, összesen 5 lépésből álló hiteligénylési folyamatot gyorsan megkedvelték, bevezetése után több mint kétszeresére nőtt a digitális ügyfélfiókban regisztráló igénylők száma.

Folyamatosan nőtt azok aránya is, akik a hitelszerződést fizikai megjelenés nélküli, digitális csatornán írták alá: júniusra elérte az összes igénylő 98 százalékát.

A teljesen online hiteligénylés keretében VideóBankon keresztül meg lehet nyitni a hitelösszeg folyósításához szükséges lakossági folyószámlát is, amihez csak a személyes iratokra van szükség.

Az egyszerű online ügyintézéshez a júliusban beadott és legkésőbb augusztusban folyósított babaváró hitelek esetében összesen 100.000 Ft jóváírás is párosul a feltételeket teljesítő igénylőknek.

A Babaváró hitelt a Gránit Banknál igénylő fiatal párok többsége lakáscélra – vásárlásra vagy felújításra – kívánta felhasználni, míg negyedük biztonsági tartalékként vagy hitelkiváltás céljából vette fel.

A babaváró kölcsönt a GRÁNIT Bank Zrt. a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtja.