Elszabadult marhacsorda gázolt át egy metropoliszon - videó

marha, marhacsorda, vágóhíd, szökött, kitört, legázol, átgázol, szarvasmarha, csorda
Vágólapra másolva!
Egy kisebb marhacsorda Los Angeles egyik városrészében kötött ki, miután a marháknak valahogy sikerült elmenekülniük egy környékbeli vágóhídról.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles megyei seriffhivatal néhány napja több telefonhívást is kapott, miszerint több marha kószál a Pico Rivera negyedben, rohannak az utcákon, átvágnak az udvarokon és kerteken - írja az ABC News nyomán a Magyarmezőgazdaság.hu.

A június 23-ra virradó éjszaka a rendfenntartók kénytelenek voltak végezni egy tehénnel, mivel az egy négygyermekes családot veszélyeztetett. Többen a földre zuhantak, és kisebb zúzódásokat és karcolásokat szenvedtek.

A hatóságoknak körülbelül két órába telt, amíg a csordát pótkocsikra terelték, az éjszakai órákra szarvasmarhák többségét sikerült befogni, csak egy ravasz példány jelentett továbbra is gondot.

A legtöbbjüket végül Pico Rivera egyik zsákutcájának végén fogták el.

A történtekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a teheneknek valahogy sikerült megszökniük egy környékbeli vágóhídról, a körülményeket vizsgálják, különös tekintettel arra, hogyan szabadult el egyszerre 34 darab állat.