Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy amerikai kisáruházlánc már a kriptovalutás fizetési lehetőségen dolgozik

Vágólapra másolva!
A Sheetz közép-atlanti kisáruházlánc a Flexa digitális fizetési hálózattal együttműködve szektorában elsőként az Egyesült Államokban a kriptovalutás fizetési lehetőség megvalósulásának utolsó fázisán dolgozik, amely akár már idén nyártól bevezetésre is kerülhet. A részletekről a Newsweek számolt be.
Vágólapra másolva!

A sajtóközleményében a Flexa elárulta, hogy a kisáruházlánc az üzleteiben található árukért és az üzemanyagszivattyúinál a benzinért való fizetés során már a projekt megvalósulásától kezdve el fogja fogadni a legjelentősebb kriptovalutákat, mint a bitcoin, litecoin és a dogecoin.

– írta a Sheetz az egyik közösségi portálon.

A Flexa több más kiskereskedővel, köztük a Home Depottal és a Whole Foodsszal is partnerségre lépett,

így nemsokára már náluk is elérhető lesz a digitális valutás fizetés, ahol valós időben váltják át a kriptopénzeket amerikai valutára - számolt be a Chain Store Age.

"Folyamatosan újítunk, és új ajánlatokat fedezünk fel - ebbe beletartozik a fizetés számos formájának elfogadása is" – mondta Linda Smith a Sheetz fizetési menedzsere a közleményben. "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Flexával együttműködve bevezethetjük a kriptovaluták és más típusú digitális eszközök támogatását üzleteinkben".

A Sheetz áruház Altoona-ban (USA) Forrás: Wikipedia

Annak érdekében, hogy a Sheetz sikeresen át tudjon állni a digitális fizetések feldolgozására a hagyományos fizetési lehetőségek mellett,

együttműködésre lépett az értékesítési pontok technológiáját szolgáltató National Cash Register Company-val (NCR).

Tim Vanderham, az NCR technológiai vezetője a közleményben ismertette a kriptovalutás fizetési lehetőségek hozzáadásának előnyeit:

"A kiskereskedők az irántuk táplált vásárlói hűség, az alacsonyabb tranzakciós díjak és a kevesebb csalás révén profitálnak, miközben bővül a vásárlók választási lehetősége és kényelmesebbé válik a bevásárlás" - mondta Vanderham.

A Sheetz jelenleg 622 üzletet üzemeltet Pennsylvania, Észak-Karolina, Virginia, Nyugat-Virginia, Ohio és Maryland államokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről