Kedvező a Gránit Bank új számlacsomagjának fogadtatása

Gránit Bank
Vágólapra másolva!
A Gránit Bank a hónap elején jelentette be, hogy létrehozott egy kifejezetten az egészségügyi dolgozókat célzó kedvezményes számlacsomagot. Az újdonságot, amelynek fogadtatása rendkívül pozitív, a napokban az egészségügyi szakma rangos seregszemléjén is bemutatják az érdeklődőknek.
Vágólapra másolva!

Az új számlacsomagot népszerűsítendő, a Gránit Bank - látványos, standos kitelepüléssel - fizikailag is részt vesz Magyar Kórházszövetség XXXIII. Kongresszusán, amelynek Siófok ad otthont június 16-18. között. A rendezvényre a három nap alatt mintegy 700-an érkeznek különböző egészségügyi szakterületekről.

A bank részéről arról tájékoztatták az Origót, hogy

a kitelepülés során lehetőséget biztosítanak az érdeklődők számára a – digitális és a papír alapú – számlanyitásra.

Előbbi esetében a pénzintézet online számlanyitási felületére belépve, a szükséges adatokat néhány perc alatt ki lehet tölteni, ezt követően pedig akár azonnal, élő videókapcsolat keretében a Gránit VideóBankban megtörténhet a számla aktiválásához szükséges azonosítás.

A Gránit Bank a digitális megoldások bankja Forrás: Origo

További fontos információ, hogy a digitális számlanyitás keretében igényelhető digitális bankkártya, így a fizikai bankkártya megérkezését sem kell megvárni.

Az aktivált bankszámlához azonnal elérhetővé válik a Gránit Bank mobilbanki applikációjában a személyre szóló digitális bankkártya, amely alkalmas online és bolti vásárlásra is – ez utóbbi esetében az applikációban elérhető Apple Pay (iOS eszköznél) vagy Gránit Pay (Android eszköznél) mobilos fizetési megoldással.

Emellett természetesen felkészülnek a hagyományos, papír alapú számlanyitás helyben történő lebonyolítására is, amennyiben erre lenne szükség.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója az új számlacsomaggal kapcsolatban arról számolt be az Origónak, hogy annak fogadtatása rendkívül kedvező az egészségügyben dolgozók részéről.

– hangsúlyozta érdeklődésünkre Hegedüs Éva.

Széles körű piaci felmérés előzte meg a számlacsomag élesítését, mindenképpen olyan számlacsomagot szerettek volna – köszönetképpen – az egészségügyi dolgozók számára ajánlani, amely érdemben csökkentheti banki költségeiket, valamint a lehető legkényelmesebb digitális szolgáltatásokat tartalmazza.

Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ami pedig a konkrét érdeklődést illeti, az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy több – egészségügyi dolgozói csoportot tömörítő – szervezet már célzottan érdeklődött, a beindult számlanyitásokat azonban egyéni érdeklődés előzte meg. Már az egészségügy szinte minden területéről érkeztek a bankhoz számlanyitási igények.

Az elmúlt napok fejleménye, hogy a Money.hu oldal a bankszámlákat tartalmazó kalkulátorában az első helyre sorolta a Hős számlacsomagot, ahogy az Origo is felhívta a figyelmet a számlacsomagok összehasonlításának fontosságára. Nem véletlenül, mert ez a konstrukció az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényes kedvezményeivel kiemelkedik a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül. Az ingyenes bankkártya mellett nincs költsége a számlavezetésnek, díjmentes az összes elektronikus forint és euró számlatranzakció, valamint a forintban megadott csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás, emellett a bankszámlához kedvezményes kamatozású folyószámlahitel kapcsolódik.

A Hős számlacsomaggal az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért szeretne köszönetet mondani a Gránit Bank (illusztráció) Forrás: Origo

Külön kiemelhető előny, hogy a számlacsomagban elérhető díjmentes szolgáltatásokat a számlatulajdonos mindaddig élvezheti, ameddig az egészségügyi munkaviszonya Magyarországon fennáll. Tehát a kedvezményeknek nincs időbeli korlátja.

Emellett a számlacsomagot igényelhetik bármely hazai egészségügyi felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók is.

Az is fontos, hogy a számlacsomag tulajdonosa díjmentesen használhatja a Gránit Bank digitális csatornáit, az eBank mobilbanki applikációt (amelybe díjmentes push üzenetként érkeznek meg a kártyás és egyéb tranzakciókról a hagyományos fizetős banki sms-ek), valamint a Gránit VideóBankot, amelyen keresztül élő videóhívásban kaphat segítséget a bank digitális ügyfélszolgálatának munkatársaitól.