Bezuhant az online ingatlanérdeklődések száma a magyar focibravúr alatt

Németország - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Allianz Arena, München, 2021.06.23.
MUNICH, GERMANY - JUNE 23: (L-R) Leon Goretzka of Germany, Willi Orban of Hungary during the match between Germany v Hungary at the Allianz Arena on June 23, 2021 in Munich Germany (Photo by Laurens Lindhout/Soccrates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Németország-Magyarország Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésen mutatott bravúros játékot és eredményt olyan sokan követték, hogy ezalatt az ingatlanpiaci kereslet is érezhetően visszaesett.A mérkőzés ideje alatt az eladó és kiadó ingatlanok iránt érdeklődő férfiak száma több mint 30 százalékkal, de a nőké is 20 százalékkal csökkent az előző hét azonos időszakához képest - áll az ingatlan.com közleményében. 
Vágólapra másolva!

A magyar érdekeltségű sportesemények "szinte mindent visznek", így történt ez a most zajló Európa-bajnokság legfontosabb mérkőzésén. Bár a portugál és a francia válogatott elleni meccs alatt is némileg visszaesett az eladó és kiadó ingatlanok iránti érdeklődés, a német válogatott elleni - bravúros döntetlennel zárult - szerdai találkozó idején még látványosabb volt a mérkőzés vonzereje - közölte az ingatlan.com.

A mérkőzés napján összesen 239 ezer látogató nézett körül az eladó és kiadó lakások között

és 2,4 millió oldalt töltött le az ingatlan.com-on.

Ezzel szemben egy héttel korábban, vagyis az előző szerdán 242 ezer látogató fordult meg a portál oldalain és 2,55 millió letöltést generáltak. A mínusz egyedül a focimeccs idején látott látogatottság csökkenéssel magyarázható - legalábbis így indokolja a portál az adatokat a közleményében, bár természetesen elképzelhető, hogy azok mögött más okok is húzódnak.

A müncheni magyar-német válogatott mérkőzés egyik pillanata a foci Eb-n (2021.06.23.) Forrás: Getty Images/Soccrates Images B.V./Laurens Lindhout

Külön érdekesség, hogy a mérkőzés iránti érdeklődés szempontjából alig volt különbség férfiak és a nők között. Az ingatlan.com látogatóinak nemek szerinti bontásból kiderül ugyanis, hogy a meccs idején az ingatlanpiaci kínálatot böngésző nők körében 20 százalékos volt a visszaesés, a férfiak száma pedig 30 százalékkal csökkent az előző szerda azonos időszakához képest.