Ingyenes vakcinafuvarokat vállal két fuvarmegosztó az USA-ban

Uber, autó, szolgáltatás, logó
CHICAGO, ILLINOIS - APRIL 10: A ride share driver picks up passengers at O'Hare Airport on April 10, 2019 in Chicago, Illinois. In response to the death of 21-year-old University of South Carolina student Samantha Josephson, the South Carolina House has approved a bill that would require Uber, Lyft and other ride sharing vehicles to have illuminated signs. Josephson was killed after climbing into a vehicle that she thought was her Uber ride. Scott Olson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Uber és a Lyft ingyenes fuvarokat kínál azoknak az amerikaiaknak, akik koronavírus elleni oltásért mennek, vagy oltás után térnek haza. A sajátos szolgáltatás július 4-ig érhető majd el.
Vágólapra másolva!

Sajátos kezdeményezéssel támogatná az amerikai koronavírus elleni oltási projektet két nagy fuvarmegosztó vállalat. Az Uber és a Lyft ugyanis ingyenes fuvarokat kínál azoknak az amerikaiaknak, akik oltásért mennek vagy oltás után térnek haza – írja a BBC.

Az ingyenes fuvarok a következő két héten belül fokozatosan válnak majd elérhetővé, és a kezdeményezés a július 4-i amerikai nemzeti ünnepig tart majd.

A bejelentés azt követően érkezett, hogy az Egyesült Államokban az elmúlt hetekben visszaesett a vakcinák iránti kereslet, így a kormány a vállalatok bevonásával is igyekszik felpörgetni az oltási hajlandóságot.

Ingyenes fuvarokkal segítené az amerikai oltási kampányt az Uber és a Lyft Forrás: AFP/Getty Images/Scott Olson

Az amerikai célkitűzés szerint a július 4-i függetlenség napjára az amerikai lakosok 70 százaléka kapná meg legalább az első oltását. Hétfőig ez az arány 46 százalék volt.

Az Uber és a Lyft egyébként maguk vállalják a fuvarok költségeit, vagyis nem vesznek igénybe kormányzati támogatást a projekthez.

A cégek már korábban is jelezték, hogy tervezik az oltással összefüggő ingyenes fuvarokat a szegényebb közösségekben, de a friss terv szerint ez minden amerikai lakos számára elérhető lesz.

Mindkét társaság hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés nem fogja érinteni a sofőrök jövedelmét, vagyis a cégek fedezik a fuvarozók így kieső bevételeit.