Most bárki vásárolhat egy modulnyi Szojuzt

jsc2018e025511 - In the Integration Facility at the Baikonur Cosmodrome in Kazakhstan, the Soyuz MS-08 spacecraft is rotated to a horizontal position March 14 to be encapsulated in the upper stage of a Soyuz booster rocket. Expedition 55 crewmembers Drew
In the Integration Facility at the Baikonur Cosmodrome in Kazakhstan, the Soyuz MS-08 spacecraft is rotated to a horizontal position March 14 to be encapsulated in the upper stage of a Soyuz booster rocket. Expedition 55 crewmembers Drew Feustel and Ricky Arnold of NASA and Oleg Artemyev of Roscosmos will launch in the Soyuz March 21 for a five-month mission on the International Space Station. NASA/Victor Zelentsov
Vágólapra másolva!
Eladja azt a Szojuz űrmodult Oroszország, amellyel 2018-ban egy orosz és két amerikai űrhajós tért vissza a Földre a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).
Vágólapra másolva!

Az eladásra bocsátott 738. számú Szojuz MS-08-as leszállómodult a Glavkoszmosz internetes portálján lehet megtekinteni - ismertette az orosz Roszkoszmosz orosz űrügynökség leányvállalata.

"A leszállóegység kiváló kiállítási tárgya lehet bármely, az űrkutatásnak szentelt nyilvános vagy magánkiállításnak" - tette hozzá a közlemény.

A Szojuz MS-08 Bajkonurban Forrás: Wikipédia

A Glavkoszmosz szóvivője, Jevgenyij Kolomijev az AFP-nek elmondta, hogy

a leszállómodul ára üzleti titok, az érdeklődőknek az ügynökség honlapján keresztül kell jelentkezniük ajánlataikkal.


A Szojuz MS-08 űrhajóval 2018 márciusában az orosz űrhajós, Oleg Artyemjev, valamint Andrew J. Feustel és Richard Arnold NASA-űrhajós érkezett az ISS-re. Októberben a leszállómodul hozta vissza Artyemjevet, Feustelt és Arnoldot a Földre. Az űrhajósok Kazahsztánban landoltak.

Dmitrij Loszkutov, a Glavkoszmosz igazgatója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva nem zárta ki, hogy a jövőben "más űrsiklókat is eladnak, amint azok küldetése befejeződik".