Gigantikus összeget fordítana beruházásra a Sony

Crunchyroll, streaming szolgáltató, Sony, AT&T
The logo of Japan’s Sony is displayed on the wall of the company’s headquarters building in Tokyo on December 10, 2020, after it announced it had agreed to buy US anime streaming giant Crunchyroll from AT&T for 1.17 billion USD. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sony Group szerdán jelentette be, hogy összesen majdnem 20 milliárd dollárnyi stratégiai beruházást terveznek a következő három évben. A vállalat így bővítené ki a játék- és szórakoztatóipari üzletágát.
Vágólapra másolva!

Hatalmas beruházási hullámra készül a Sony. A legendás japán társaság szerdán jelentette be, hogy a következő három évben összesen 2000 milliárd jenes (18,39 milliárd dollár) stratégiai beruházást tervez – írja a CNBC.

A vállalat célja, hogy kiterjessze a játék- és szórakoztatóipari üzletágát, és több felhasználót szerezzen.

A Sony közleményben hangsúlyozta, hogy a felgyorsítanák a mobil és online szolgáltatásokba irányuló beruházásokat.

Végső soron pedig 1 milliárd főre növelné a cég azoknak a felhasználóknak a számát, akik közvetlenül használják a Sony szolgáltatásait – a jelenlegi felhasználói szám 160 millió körül mozog.

A Sony mindezek keretében nagyobb hangsúlyt fektetne a filmekre, a játékokra, valamint egyéb más tartalmakra, melyeket olyan platformokon keresztül értékesítenek, mint a PlayStation játékkonzol.

Stratégiai beruházásokkal szerezne új felhasználókat a Sony Forrás: Sony

A cég egyébként igen erős időszakot produkált az elmúlt időszakban, köszönhetően az új PlayStation 5 konzol iránti erős keresletnek a novemberi piacra dobás óta. Ahogy azonban a globális chiphiány számos iparágat érint, a Sonynak is gondot jelent, hogy nehezen tudja kielégíteni a konzolok iránti keresletet.

A probléma megoldása pedig igen fontos lenne a Sonynak, ugyanis a vállalat erőteljesen épít az online játékok letöltésére, illetve az előfizetői szolgáltatásokra.

Az április elején kezdődő pénzügyi évre a vállalat 14,8 millió darab PlayStation 5 konzol értékesítésével számol.