Pénzügyi szabadtéri kincskereső indul középiskolásoknak

Pénziránytű Alapítvány, pénzügyi ismeretek, általános iskola, oktatás
Vágólapra másolva!
Továbbfejlesztett változatban is elérhető immár az UrbanGo sikeres kincskereső játéka. Az új játék neve MoneyGo, amely során a diákok játékos formában ismerkedhetnek a tudatos pénzgazdálkodással Budapest ikonikus helyszínein.
Vágólapra másolva!

A városi kincskeresés a koronavírus-járvány előtti élet egyik legnépszerűbb baráti programja volt. Most, az újranyitást követően a középiskolásoknak fejlesztett speciális kincskeresést a Pénziránytű Alapítvány:

a játék a pénzügyi tudást kívánja átadni a fiataloknak Budapest ikonikus helyszíneinek bevonásával.

A kincskeresés során 3-7 fős csapatok fedezik fel a Várnegyedet úgy, hogy a helyszínekhez kapcsolódó pénzügyi rejtvényeket kell megoldaniuk.

A túra során

nemcsak a játékosok tudása és problémamegoldó képessége fejlődik, de a csapatmunka előnyeit is megismerhetik a diákok.

A kincskeresés során segítséget és útmutatást kap mindenki: az egyes feladatok megoldását egy kincsvadász alapcsomag, valamint a Pénziránytű Alapítvány és az UrbanGo közösen továbbfejlesztett applikációja segíti.

Pénzügyi ismeretek társasjáték Forrás: Pénziránytű Alapítvány

A MoneyGo kincskereső játék elsősorban a középiskolásokat célozza meg: a programon a Pénziránytű Iskolahálózatán keresztül több ezer középiskolásnak lesz lehetősége ingyenesen is kipróbálni, a kincskeresés ugyanakkor a családok és baráti körök számára is kiváló program lehet. A szabadtéri kincskeresést sikeresen elvégző csapatok jutalma egy-egy édes aranytömb.