Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Játékos küldetésekkel tanít a fenntarthatóságra egy új applikáció

app gyerek
Vágólapra másolva!
Április 19-én egy fenntartható fejlődés témájával összefüggő, első verziójával az iskolásokat megszólító kezdeményezés debütált a Fenntarthatósági Témahéten. A V-GO elnevezésű digitális keretrendszer webes és applikációs megoldással épít fentartható közösségeket. Az edukációs célú alkalmazás segítségével a diákok játékos küldetésekkel felléphetnek a környezetszennyezés ellen.
Vágólapra másolva!

A Virtuális Erőmű Program (VEP) szakemberei a pandémia alatt több más innovációval együtt előkészítettek egy olyan digitális keretrendszert (V-GO), amely webes és applikációs megoldással épít fenntartható közösségeket.

A V-GO applikáció a most április 19-én indult Fenntarthatósági Témahéten (FTH) debütált az iskolások körében és célja, hogy 1 év alatt 1 millió 25 év alatti fiatalt és több millió teljes lakossági partner töltse le, és használja aktívan. Az applikáció motiválja a felhasználókat arra, hogy felvegyék a kesztyűt a környezetszennyezés ellen, méghozzá játékos küldetések teljesítésével. A kihívásokat teljesítő fiatalokra ugyanúgy milliós nyeremények várnak, mint az iskolákra, vagy azokra, akinek az ajánlásával a legtöbb új tag csatlakozik a programhoz.

Illusztráció Forrás: Rohappy/Shutterstock

A V-GO applikáció letöltése és használata

Az applikáció letölthető IOS és Android rendszerű telefonokra is.

Fontos, hogy amennyiben 16 év alatti diák regisztrál, úgy szükség van a szülő hozzájárulásához, amit egy nyilatkozat kitöltésével és visszaküldésével tudnak igazolni.

A diákok a regisztráció során megadott e-mail címre automatikusan megkapják a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. A szülő által kitöltött és aláírt dokumentumot a v-go@mi6.hu e-mail címre kell visszaküldeni. A 16 éven aluli diákok a szülői nyilatkozat megérkezéséig is részt vehetnek a küldetésekben, azonban a küldetésekben elért eredményük csak akkor lesz értékelve és díjazva, ha visszaérkezik a szülői nyilatkozat. Amennyiben ez nem történik meg a 16 év alatti diákok esetében, úgy a regisztrációjuk és összes tevékenységük törölve lesz a rendszerből!

A regisztrációt és a bejelentkezést követően a képernyőn megjelennek a küldetések, amiket a diákoknak teljesíteniük kell. A küldetések közül ki lehet választani, hogy melyiket szeretnénk elsőként megoldani.

A küldetések a következőek: fenntartható közösségek, a VEP, klímabajnok és vízőrzők.

Példa egy küldetésre

A Mi6 ügynökség vészhívása megérkezett: veszélyben a bolygó! Dieg007 az ügynök egér újra meg kell, hogy mentse az egész teremtett világot - ezzel a jövő generációkat. Harca során: a fiatalok segítségével megkeresi az anyag- és energia-megtakarításokat - ezzel megelőzve a hulladékok képződését és az energia-pazarlást.

Minden küldetéshez tartozik egy 1-1,5 perces videó, aminek a megnézését követően a diákok tesztelhetik tudásukat különböző kérdéseken keresztül. Ez remek lehetőség, hogy a tanulók felmérjék ismereteiket, készségeiket és jártasságukat egy-egy témában.

A siker csak eltökélt támogatónők és elszánt ügynökök segítségével lehetséges - hiszen barátok és segítség nélkül minden hős elbukna. Ezért erős fenntarthatósági közösség – a Mi6 fenntarthatósági ügynöki hálózat szervezését is támogatja az applikáció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről