Önvezető uzsonnadobozok látják el pizzával Houston lakosait

Domino robot pizzafutár-szolgáltatást indít Houstonban
Vágólapra másolva!
A Domino's Pizza a héten egy kísérleti program keretében megkezdi a pizzák kiszállítását önvezető autók segítségével Houston-ban – jelentette be a vállalat. A cég hozzátette, hogy azok az ügyfelek akik egy bizonyos időpontban rendelnek szállítással a Woodland Heights környéki üzletükből, nagy eséllyel fognak találkozni a Nuro R2 robotjárművekkel.
Vágólapra másolva!

A The Verge megírta, hogy a Nuro vállalat R2-es autója volt az első sofőr nélküli jármű, amely tavaly februárban megkapta az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának hatósági jóváhagyását, amely különleges mentességet adott a szövetségi biztonsági követelmények alól. Az önvezető autó projektjéről ismert vállalatot, a Nurot két korábbi Google mérnök alapította, akik 2019-ben társultak a Domino's cégével, hogy Houstonban lehetővé tegyék a pizzakiszállítást sofőr nélkül.

Hogyan is működik a pizzakiszállítás?

Az ügyfél először online megrendeli és kifizeti a kiválasztott pizzát a Woodland Heights áruházból, majd dönthet amellett, hogy az R2-es önvezető modell hozza ki neki a rendelést. Amennyiben emellett dönt, a megrendelő kap egy egyedi PIN-kódot szöveges üzenet formájában, illetve folyamatos értesítést a jármű helyzetéről.

Amikor megérkezik az autó, az ügyfél annak érintőképernyőjének segítségével beírhatja a kódját, amivel kinyithatja az R2-es ajtaját és kiveheti pizzáját.

Illusztráció Forrás: DOMINO'S, NURO

A járműveket már használják kiszállításra a városon belül különböző élelmiszerboltok, illetve a CVS Pharmacy, egy kiskereskedelmi vállalat. Tavaly áprilisban pedig a Nuro egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy az autóikkal orvosi cikkeket szállítanak két kaliforniai stadion között, ahol koronavírusban szenvedő betegeket kezelnek, így segítve a rászorultak ellátását.

Dennis Maloney, a Domino innovációs vezetője azt nyilatkozta:

A Nuro nem az egyetlen, vezető nélküli járművekkel foglalkozó vállalat, amely partnere a Domino's Pizzának. A gyorséttermi vállalat 2017-ben a Forddal is együttműködött, hogy Michiganben teszteljék az önvezető pizzaszállító autókat. A program célja az volt, hogy a cégek kiderítsék, hogy az ügyfelek hogyan reagálnának arra, ha otthonukból kilépve nem egy futár fogja őket várni, hanem egy mozgó uzsonnadoboz.