Újabb ünnepnap közeledik, szigorodnak a NAV ellenőrzései

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján található ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzései alapján kigyűjtöttük, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a március 1-jén kezdődött 9. héten, részben a március 8-án esedékes nőnapi készülődés jegyében. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban azokat a budapesti vállalkozásokat ellenőrzik, amelyek az elmúlt hat hónapban a számla- és nyugtaadást elmulasztották vagy a foglalkoztatottak bejelentéseit hibásan, hiányosan, illetve valótlan adattartalommal teljesítették.

Az ellenőrök ezen adózók esetében ismételten a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 8-án ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a méteráru- és rövidáru-kereskedőket, valamint a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedőket ellenőrzik a megye egész területén.

A nőnap közeledtével a virágboltok is számíthatnak ellenőrzésre. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Az igazgatóság munkatársai

  • március 1. és 7. között Kunszentmiklóson,
  • március 2. (kedd) Tompán, Csikérián és Kelebián

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépekben rögzített adatok alapján. A revizorok az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

Különösen azok az adózók számíthatnak ellenőrzésre, akiknél az online pénztárgépek bevételi adatai azt indokolják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 1. és 7. között kedden Pécsett, a Pécs Pláza cipőboltjaiban, szerdán Siklóson és Villányban, a gépjárműalkatrész-üzletekben, gépjárműszervizekben, csütörtökön pedig Pécsett, a Vásárcsarnok büféiben ellenőriznek.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét.

A megye építkezésein, a hivatal munkatársai, a hét minden napján ellenőrzik a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatának cégtáblája a IX. kerület Vaskapu utca 33-35-ben Forrás: MTI/Róka László

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 4-én a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik az ónodi kirakodó vásáron részt vevő kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál.

A nőnapi ellenőrzések keretében a revizorok március 5. és 9. között a virág-, ajándék- és édességkereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a szabályszerű foglalkoztatást.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 17. és március 5. között a megyei pékségeket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága a közelgő nőnap kapcsán a megyei virág-, ajándék- és édességárusokat, a parfümériákat és az ékszerüzleteket ellenőrzi március 1. és 8. között.

A próbavásárlások alkalmával a nyugta- és számlaadás mellett az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai márciusban a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik a megyében. Az üzletek mellett a közterületen, piacokon értékesítők is számíthatnak ellenőrzésekre.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatának cégtáblája Forrás: MTI/Róka László

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 9. héten az alábbi időpontokban és településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 1. (hétfő) Oroszlány,
  • március 2. (kedd) Nyergesújfalu, Lábatlan,
  • március 3. (szerda) Tatabánya,
  • március 4. (csütörtök) Kisbér,
  • március 5. (péntek) Tát, Tokod, Tokodaltáró.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága március 1. és 5. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • március 1. (hétfő) Balassagyarmati járás,
  • március 2. (kedd) Salgótarjáni járás,
  • március 3. (szerda) Szécsényi járás,
  • március 4. (csütörtök) Rétsági járás,
  • március 5. (péntek) Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a virág- és dísznövény-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket ellenőrzik március 1. és 8. között.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai február 15. és 19. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 1. és 5. között az élelmiszerboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • 2021.03.01. Dunaföldvár
  • 2021.03.02. Paks
  • 2021.03.03. Simontornya
  • 2021.03.05. Decs, Őcsény

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 1. és 5. között a zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik az alábbi járásokban:

  • március 1. (hétfő) Tapolca,
  • március 2. (kedd) Veszprém,
  • március 3. (szerda) Balatonfüred,
  • március 4. (csütörtök) Várpalota,
  • március 5. (péntek) Ajka.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 5-ig a villamossági üzleteket ellenőrzik.

Az adóellenőrök az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.